Brněnská policie honila emua. Před koněm utekl do vody, chytili ho ve škole

Strážníci v Brně v tomto týdnu několikrát naháněli hbitého ptáka emua, který prchl chovateli, na svobodě si užíval asi týden. Lapili jej nakonec v sobotu u základní školy v Líšni. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Emu je po pštrosovi druhý největší nelétavý pták. Na zemi je velmi rychlý, tedy nesnadno polapitelný, dokáže běžet rychlostí až 48 kilometrů za hodinu. V týdnu hlásilo podle mluvčího strážníkům hned několik lidí z různých míst, že ho viděli, zpravidla ho však považovali právě za pštrosa, jemuž je podobný. Kromě běhu i dobře plave. "Do vody prchl i v Mariánském údolí, kde byl spatřen ve chvíli, kdy se polekal koně. Vodní nádrž potom přeplaval a podle dalšího telefonátu z linky 156 se objevil u Velké Klajdovky, kde kličkoval mezi projíždějícími auty," uvedl Ghanem.

Pronásledovalo ho hned několik hlídek městské policie a jedna z nich ho v sobotu odpoledne zahnala za oplocenou zahradu líšeňské základní školy Masarova, kde ho s vědomím ředitele školy zavřela. "Mezitím strážníci z operačního střediska městské policie kontaktovali několik chovatelů a vpodvečer se jim podařilo spojit s majitelem," uvedl mluvčí. Třiačtyřicetiletý muž si poté zvíře přijel do brněnské Líšně vyzvednout.

"Útěk ptáka emu způsobil značné komplikace a muž je tedy podezřelý z přestupku, protože uprchnutí nedokázal předejít. Případem se bude zabývat správní orgán," uvedl mluvčí.

Brněnští strážníci v minulosti už odchytávali třeba i klokana, dželadu (pavián), bobra, hady nebo jezevce. Například v červnu 2017 odchytávali velblouda, který prchl ze svatby.

Související

Více souvisejících

Brno Policie ČR ptáci

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 8 minutami

před 18 minutami

před 38 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 51 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy