Příběh „tkané“ adventury Woven je vyprávěn ve verších
zdroj: tisková zpráva

Příběh „tkané“ adventury Woven je vyprávěn ve verších

14. 10. 2019 11:36 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Čím to je, že herní světy vyvedené ze skutečných materiálů dokáží být tak přitažlivé? A proč je to velmi často spojené s látkou? Yarny z Unravelu, Yoshi a Kirby z jejich Wooly a Crafted světů... Další hračkou, která ožije díky moci počítačů, bude sloník Stuffy ze hry Woven, kterého čeká nebezpečné dobrodružství plné děsivých mechanických bytostí.

Stuffy nechápe, co jsou zač ty divné kovové poletuchy a šestinozí giganti. Co dělají v jeho malebném světě? Proč jsou na rozdíl od všech látkových bytostí zlé? A jak to, že jeho kamarád Glitch je jedním z nich, ale nepamatuje si na svou minulost a nesnaží se Stuffymu ublížit?

Odpovědi na tyto otázky tam někde venku čekají, takže se vydáte na nebezpečnou výpravu. Abyste zvládli nástrahy před vámi, musíte se adaptovat. To znamená, že ne vždy budete vypadat jako slon. Abyste se dostali do vyšších míst, budete potřebovat nákres na výrobu králičích nohou, například.

Otevřený vlněný svět v sobě ukrývá střípky vzpomínek Glitche, které mu pomohou rozpomenout se na své vlastní já. Jeskyně zase ukrývají nákresy vyvedené Stuffyho předky. Ať už se vydáte kamkoliv, bude vás doprovázet hlas vypravěče, který ve verších odvypráví příběh dvou hrdinů (stejně jako v traileru níže).

zdroj: Archiv

Woven není hra, která by se najednou teď objevila. Ve skutečnosti je ve vývoji už od roku 2012, v roce 2016 zkusila štěstí s crowdfundingem, ale nevyšlo to. Tehdy jste ale měli první příležitost si ji vyzkoušet v alfě. Od této verze se však změnila k nepoznání. Tvůrci celou hru přepsali, předělali všechny modely, přidali dalších dvacet zvířátek, rozšířili příběh a nechybí podpora achievementů a Steam kartiček.

Zároveň se rozšířily platformy, na kterých si Woven zahrajete ještě letos. Kromě PC jimi jsou PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články