Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež svatořečil pět osobností, včetně kardinála Newmana

Ze světa / juml / ČTK / 14. října 2019 13:14
Papež svatořečil pět osobností, včetně kardinála Newmana

Kardinál John Henry Newman
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Vatikán - Papež František včera na vatikánském Svatopetrském náměstí prohlásil za svaté pět lidí včetně katolického duchovního Johna Henry Newmana, který v 19. století konvertoval z anglikánské církve, tří řádových sester a švýcarské jáhenky, která měla údajně na těle stigmata. Svatořečení kardinála Newmana přihlížel britský princ Charles.

Newman, první Angličan prohlášený na svatého po roce 1600, byl významným myslitelem poloviny 19. století, kromě teologie se věnoval filozofií a historií, psal poezii a prózu. Jeho učení výrazně ovlivnilo moderní křesťanskou spiritualitu, napsala agentura Reuters. Kritik odluky anglikánské a katolické církve se stal kardinálem v roce 1879.

František rovněž svatořečil tři řádové sestry z Itálie, Indie a Brazílie. Za svatou byla prohlášena také švýcarská jáhenka z 19. století, na jejímž těle se údajně objevila stigmata.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)