Muzeum Nové Strašecí - VÝSTAVA - 70 LET MODELÁŘSKÉHO KLUBU RAKOVNÍK

17.10.2019 – 30.11.2019, 23:59

Ve čtvrtek 17. října 2019 v 17.00 hodin vás srdečně zveme na slavnostní zahájení výstavy uspořádané při příležitosti kulatého výročí modelářského klubu Rakovník.

Rakovnický modelářský klub slaví začátkem roku 2020 výročí 70-ti let od jeho založení, a patří tak mezi jeden z nejdéle nepřetržitě fungujících modelářských klubů. Samotná výstava nabízí přehled historie klubu a jeho současných aktivit. Rovněž prezentuje úspěchy klubu i jeho jednotlivých členů.

Vývoj rakovnického modelářství - od založení klubu, přes éru Svazarmu, začátky samostatného fungování po sametové revoluci až k současným aktivitám je popsán texty na panelech i prostřednictvím fyzických exponátů. Vše je prezentováno řadou modelů, fotografiemi, videofilmy, tištěnými materiály a ukázkami technologií používaných při stavbě modelů.

 Výstava je poučná nejen z hlediska historie, ale i z hlediska polytechnického. Modelářství je činnost, která vyžaduje k vytvoření létajícího nebo plovoucího modelu často řadu znalostí a dovedností z různých oborů včetně manuální zručnosti jeho tvůrce. Je tedy ideálním prostředkem k technické výchově budoucích odborníků. A to je to, co spolu s prezentací modelářského klubu, chce výstava ukázat mladší generaci. 

V průběhu výstavy se bude konat několik komentovaných prohlídek, které si pro vás připravili samotní modeláři. V případě zájmu, sledujte, prosím, vývěsku muzea, další články v novostrašeckém měsíčníku a webové či facebookové stránky muzea.