ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 9988 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

V Praze měl premiéru muzikál Lazarus

0 jsk 15.10.2019

O uplynulém víkendu se v pražském divadle Komedie konaly české premiéry muzikálu Davida Bowieho Lazarus. Právě hudební drama Lazarus se stalo labutí písní tohoto fenomenálního tvůrce a nezapomenutelné rockové ikony.

Temný muzikál vypráví o samotě, naději a potřebě návratu. V hlavní roli Thomase J. Newtona se představil herec Igor Orozovič v alternaci zpěváka Ondřeje Rumla. V dalších rolích hrají a zpívají: Erika Stárková, Nina Horáková, Pavol Smolárik a Michael Vykus.

Igor Orozovič k tomu poznamenal: „Lazarus je krásná a těžká věc, velká výzva, kterou herec nepotkává každý den. Vnímám to jako alegorií vyhaslého a unaveného člověka, hledajícího životní smíření a lásku. Je v podstatě o samotném Davidu Bowiem, který už v té době věděl, že odchází z tohoto světa, což se v ději i zrcadlí. Říkal jsem si, že David Bowie měl ve svém vystupování vždycky blízko k divadlu, stačí si vzpomenout na všechny jeho proměny – masky a kostými. Ale, když uvidíte Lazaruse, můžete se přesvědčit, že David Bowie měl blízko k opravdovému umění. Tady zúročil všechny své zkušenosti.“