Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná jako Marilyn: Jaké byly beauty triky ikonické divy?

  • Marilyn Monroe
    4. srpna 2023 | 06:00

    Marilyn Monroe – ikonická kráska, která pobláznila hlavu nejednomu muži. Přestože je mrtvá už jednašedesát let, stále je považována za jednu z největších sexbomb a mnoho žen by si přálo vypadat jako ona. Za jejím bezchybným vzhledem stál tým šikovných vizážistů. Jedním z nich byl Allan Whitey Snyder, který tajemství krásy legendární herečky odhalil. Zajímá vás, jak to dělala, že byla vždy tak neodolatelná? Máme pro vás odpověď!

    Blonďatá diva, která svou krásou uhranula celý svět. Dodnes se na ni vzpomíná jako na jednu z nejkrásnějších žen světa. Přestože byl její krátký život spíše nešťastný, smutek a trápení dokázala skrýt za bezchybným make-upem. Jakými beauty triky se vždy řídila, aby vypadala dokonale? Inspirujte se.

  • Pod make-up trochu vazelíny

    Autor: profimedia.cz

    Dnes jsme zvyklé na různé podkladové báze a primery, ale kdysi vizážisté neměli po ruce tolik kosmetických vychytávek. Proto Allan před použitím make-upu nanášel na pleť Marilyn tenkou vrstvu vazelíny. Díky ní vypadala pokožka svěže a mladistvě, make-up se dobře roztíral a vydržel déle. Navíc díky vazelíně pleť krásně zářila.

    Marilyn Monroe – záhadná smrt největší sexuální ikony 20. století:

    Video se připravuje ...
    Marilyn Monroe – záhadná smrt největší sexuální ikony 20. století • VIDEO: Videohub

  • Neodolatelné rty

    Autor: profimedia.cz

    Bez svůdných červených rtů to nebyla ta pravá Marilyn. Málokdo však ví, že se za nimi skrývalo mnoho práce. Pokud toužíte po smyslných rtech, jako měla právě ona, s jednou rtěnkou si nevystačíte. A konturovacích tužek dokonce používala pět. Tmavší odstíny se nanášely do vnějších koutků, světlé do středu – tím získaly rty na objemu. Nezapomněla je nakonec dalším odstínem orámovat a na závěr použila lesk.

  • Oči podle Grety Garbo

    Autor: profimedia.cz

    Marilyn se netajila tím, že je Greta Garbo jejím velkým vzorem. Proto se pro ni stala inspirací také v líčení. Vizážista líčil oči herečce tak, že jí celé oční víčko pokryl bílým stínem, a to až k obočí. Díky tomu, že stín nanesl i k vnitřnímu koutku oka, vypadaly oči rozzářené a pohled získal hloubku.

  • Čtyři barvy očních linek

    Autor: Profimedia.cz, archiv Nedělního Blesku

    Také při malování očních linek volil vizážista trochu jinou taktiku a používal hned čtyři barvy: černou, hnědou, červenou a bílou. Na kočičí protáhlé linky používal černou a hnědou, bílá linka sloužila k namalování malého trojúhelníku ve vnějším koutku oka. Spojil se nejvyšší bod s tím nejnižším a výsledkem bylo opticky větší oko. Bílá se používala také k namalování vnitřní linky. Červenou tužkou se pak namalovala tečka ve vnitřním koutku oka. Bělmo tak působilo bělejší.

  • Trocha lesku

    Autor: profimedia.cz

    Aby obličej vypadal mladě a šťavnatě, musí se na pár místech trochu lesknout. Dnes saháme po rozjasňovači, vizážisté Marilyn vklepávali na lícní kosti pár kapek vazelíny nebo kokosového oleje. Díky tomu měla slavná herečka ten pravý glanc.

  • Tvářenka na nos

    Autor: profimedia.cz

    Konturování obličeje dnes patří mezi "umění" v líčení a díky němu si dovedeme na tváři vykouzlit hotové zázraky. Právě Snyder byl první, kdo představil tuto techniku světu. Marilyn vždy nanesl malé množství růžové tvářenky na špičku nosu. Tak vznikla iluze, že nos vypadá kratší a má lepší tvar. 

  • Falešné řasy

    Autor: profimedia.cz

    Své vlastní řasy vylepšovala Marilyn těmi umělými. Upravovala je však do přirozenější podoby. Měla je rozdělené na úzké proužky a řasy nanášela jednotlivě. Navíc je měla vždy zkrácené na polovinu, aby nevypadaly příliš dlouhé, ale byly přitom husté.

    Dekorativní kosmetiku pro perfektní make-up pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.