Opatovičtí se ke svým domům dostanou bezpečněji

Opatovičtí se ke svým domům dostanou bezpečněji
TISKOVÁ ZPRÁVA
 

 
 

Vyškov, 15. října 2019 – Respektovala rozvojové plochy a dopravní potřeby území i stávající koridory inženýrských sítí. Další položku z letošního rozpočtu si může město odškrtnout. Oprava účelové komunikace v opatovické části zvané Betlém, která dopravně napojuje čtyři rodinné domy, je hotová.

 

Stavbu navrhl odbor dopravy z důvodu nevhodného komunikačního napojení dopravy a několika rodinných domů. Technický stav nezajišťoval bezpečný pohyb aut i chodců. „Povrch komunikace je nově z betonové zámkové dlažby, jedná se o zhruba 130 metrů délky nové komunikace, kterou jsme nechali osadit obrubami. Mysleli jsme také na odvodnění, proběhlo dopojení dešťových vpustí. Nešlo o zásadní investici, ale jednoduše jsme se zaměřili na další dopravní prostor našeho města, konkrétně v naší místní části,“ shrnul investici starosta Vyškova Karel Jurka s tím, že o opravě město rozhodlo po loňském jednání s opatovickým osadním výborem.

 

Práce zajistila na základě nejvhodnější nabídky brněnská firma BS-IMEX, spol. s r.o., cena byla stejná jako v rozpočtu: bezmála jeden milion korun.

 

Starosta rovněž připomněl, že v jiné místní části, Rychtářově, začal řešit chybějící chodník. „V rámci terénní Starostovny jsme dostali podnět, že nedaleko nového víceúčelového hřiště chybí kus chodníku. Pěší musí z chodníku sejít a pokračovat po krajnici frekventované silnice.  Část pozemků v daném úseku nám nepatří, situaci jsme nicméně začali řešit,“ přislíbil starosta Jurka.


Část zvaná Betlém.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 15.10.2019 / 15.10.2019

Počet návštěv: 378
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém