CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/$ 23.470 -0,62%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

15. 10. 2019

0 komentářů

Nový Genesis fond investuje 31 milionů eur do malých a středních firem

 

Fond Genesis Growth Equity Fund I plánuje investici do malých a středních podniků. Prozatím do nich plánuje vložit přibližně 800 milionů korun. Fond je napojen na společnost Genesis Capital, která prostřednictvím svých fondů pomohla například firmám AZ Klima, CN Group nebo fotobance Profimedia.

Loading



 

„Je zde velké množství rostoucích společností aktivních v inovativních oborech, které dokáží efektivně využít rozvojový kapitál,“ říká ředitel fondu Jiří Beneš. Peníze do fondu vložili kupříkladu Evropský investiční fond, pojišťovna Kooperativa a skupina RSJ.

Cílovými firmami k akvizice budou takové, které mají tržby do 380 milionů korun EBITDA do 52 milionů korun. Má se jednat o firmy chystající se expandovat na zahraniční trhy či investovat do inovací, nemělo by však jít o startupy. Většinou se jedná o rodinné firmy. Těch s tržbami od 50 do 500 milionů korun je podle společnosti PwC v naší zemi přibližně 20 tisíc. „V posledních přibližně třech letech přibývá investorů, které tento typ firem přitahuje. Roli v tom hraje i probíhající generační výměna a tím pádem poptávka po nástupnictví ze strany samotných firem,“ uvedla specialistka na fúze a akvizice z PwC Jana Hořáková.

Zdroj: E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Jiří Beneš, předseda představenstva CVCA, České private equity a venture kapitálové asociace

Jiří Beneš: S novým fondem Genesis Growth Equity Fund budeme mířit na menší firmy

Genesis Capital spolu s nezávislým investičním týmem připravuje vznik nového private equity fondu. Co je u správy fondů nejdůležitější? „Cílem je najít kvalitní společnosti k zainvestování na vstupu, dobře udělat vlastní investici, pomáhat firmě zvyšovat hodnotu v období držení portfoliové společnosti a nakonec ji samozřejmě co nejlépe prodat,“ říká […]

Text: Petr Zámečník

27. 09. 2018

Ondřej Vičar: Private equity investice je trochu něco jako manželství (na pět let)

Genesis Private Equity Fund III (GPEF III) je již čtvrtým fondem rozvojového kapitálu, jehož poradcem je společnost Genesis Capital, přední tuzemský poradce fondů rozvojového kapitálu. Jaké jsou jeho parametry? Jakým způsobem a zda-li mohou do fondu investovat fyzické osoby? Na jak dlouho a s jakým výnosem? Na otázky odpovídal partner společnosti Ondřej Vičar.

Text: Jana Zámečníková

24. 11. 2016


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *