Můj čas na kafíčko

Dýňová polévka s mrkví a zázvorem

Suroviny na 4 porce:

250 g dýně

2 řapíky celeru

250 g mrkve

1 šálek červené čočky

3 snítky čerstvého tymiánu

3 stroužky česneku

1 cibule

1–2 lžíce čerstvého zázvoru

2 lžíce polévkové směsi drcený

kmín

1 l zeleninového vývaru

olej pepř sůl

Postup: 

Mrkev a dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupaný zázvor nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Čočku uvaříme podle návodu a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, pak vmícháme mrkev, dýni a řapíkatý celer.
Zeleninu ochutíme zázvorem, kmínem, solí, pepřem a kořenící směsí. Vše za stálého míchání zvolna restujeme asi 5 minut, pak přilijeme vývar, přidáme větvičky tymiánu a zvolna uvaříme doměkka.

Z měkké zeleniny odstraníme celé snítky tymiánu a vše ponorným mixerem částečně rozmixujeme tak, aby se polévka zahustila a několik kousků zůstalo v celku. Polévku podle potřeby dochutíme a jako vložku můžeme vmíchat uvařenou červenou čočku. Podáváme s čerstvým pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden