reklama

Jak dát rychle do pořádku zničené vlasy: Vyzkoušejte metodu Kudrnaté dívky

Jste-li majitelkami kudrnatých i mírně vlnitých vlasů, které jsou krepaté a bez života, začněte s jejich regenerací. Známe způsob, jak se dočkáte výsledků prakticky hned.

Foto: iStock

Je možné, že jste měli vlnité vlasy jako děti nebo během dospívání, a pak o vlnky přišli. Nebo si je narovnáváte foukáním a žehlením, protože jinak působí váš účes tak, jako byste prolítli roštím. Curly Girl metoda slibuje, že kadeře nejen ozdraví, ale zbaví vás věčného problému s unavenými vlasy bez života.

Program péče o vlnité a kudrnaté vlasy pod názvem Curly Girl Method uvedla do praxe v roce 2001 americká kadeřnice Lorraine Massey. Tvrdí, že majitelky kudrnatých vlasů si za problémy s krepatěním můžou tak trochu samy. Nechápou totiž potřeby svých vlasů. V důsledku toho pak používají nejen nevhodné metody stylingu (foukání, kulmování, žehlení nebo chemické narovnávání), ale také nevyhovující kosmetiku šampony, kondicionéry i způsob péče včetně samotného mytí.

Jak vypadají vlasy, které potřebují Curly Girl metodu?

Jsou zplihlé, nedrží tvar, suché nebo naopak máte pocit, že je potřebujete pořád mýt, aby měly alespoň maličko objem. Metoda je vhodná pro majitele vlnitých a kudrnatých vlasů. Pomůže ale i všem ostatním, které trápí krepaté vlasy. Bohužel, pokud máte vlasy rovné, nečekejte, že se díky této metodě samy od sebe zvlní. 

Na co nesmíte zapomenout?

Vaše kadeře potřebují speciální přístup, protože mají jinou strukturu než rovné vlasy. Pokud na ně používáte klasické šampony, které obsahují silikony, nebudou dostatečně hydratované. Sulfáty zase vlasy vysuší, takže jste v začarovaném kruhu.

V čem metoda spočívá?

V první řadě budete muset přistoupit na to, že vlasy se myjí pouze dvakrát, maximálně třikrát týdně. Vysadit musíte veškeré teplo, které kadeře poškozuje. Zapomeňte na používání fénu, žehličky, ale i horké vody během mytí hlavy. Kosmetické přípravky na vlasy musí být striktně bez silikonů, parabenů a bez alkoholu. Důležitý je také šetrný přístup. Bude třeba vyměnit froté ručník na vlasy za staré bavlněné tričko, kterým si po umytí opatrně vymačkáte z vlasů přebytečnou vodu.

Jaké produkty budete potřebovat?

Pro péči zvolte šampon, kondicionér, masku bez chemických látek tužidlo. Stejně kvalitní by pak měly být i stylingové produkty. Dají se sehnat i v běžné prodejní síti. O technice Curly Girl se dozvíte více na www.kudrnatevlasy.cz.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama