Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je PR zpráva společnosti Epic Drama.
16. októbra 2019, 8:00
Čas čítania 0:00
Adam Smeták

Theon Greyjoy z Game of Thrones bude pasákem v seriálu Nevěstky (Rozhovor)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Alfie Allen ztvární postavu byznysmena z prostitucí v Londýně 18. století.

Britský herec Alfie Allen se v posledních letech proslavil zejména jako Theon Greyjoy z fantasy seriálu Game of Thrones. S touto rolí strávil osm let. A přestože pro řadu lidí ještě dlouho bude „ten, co hrál ve Hře o trůny“, fanoušci kinematografie jej mohou znát i ze snímků jako John Wick nebo Králova přízeň

Jeho herecké kvality jsou nepopiratelné a aktuálně se to bude snažit potvrdit v třetí sérii  seriálu Harlots (Nevěstky), která se vysílá od 9. října každou středu ve 21:00 na televizní stanici Epic Drama. Prostředí nevěstinců v 18. století v Londýně je pro něj novou výzvu, a jak sám uvádí, jde o extrémně zábavnou podívanou s komediálním podtónem. Sám v ní ztvární Isaaca Pinchera, hlavu organizace provozující nevěstince. 

Krom toho se v rozhovoru otevírá také o svých hereckých metodách, o tom, jak se vlastně rozhodl vydat na hereckou kariéru a co pro něj v rámci seriálu Harlots byla největší výzva.

Theon Greyjoy z Game of Thrones bude v novém seriálu provozovat nevěstince
Theon Greyjoy z Game of Thrones bude v novém seriálu provozovat nevěstince Zdroj: Epic Drama

Byl jste fanouškem seriálu ještě předtím, než jste se připojil k hereckému ansámblu?

Rozhodně jsem o seriálu věděl ještě předtím, než jsem se v něm objevil. Věděl jsem, že byl tvořen takřka výhradně ženami. 

V jednom rozhovoru jste prohlásil, že se dokážete přenést do různých postav tak snadno, že tak trochu ztrácíte sám sebe. Prozradíte mi, jak to děláte? A není o občas nebezpečné?

Isaac je komplexní postava. A ano, určitě v něm jsou nějaké temné části. Ale v podstatě je to o lidech, se kterými jsem na scéně, o lidech jako Ash Hunter a Holli Dempsey a Jessica Brown Findlay. Je hezké, když vám vaši herečtí kolegové pomohou dostat se do bodu, ve kterém chcete ve scéně být. 

Co je zapotřebí k tomu být dobrým pasákem?

Na toto nevím, jestli existuje odpověď. Určitě je to celé o tom vést byznys řádně. Nejsem příliš zasvěcen do této problematiky, přestože jsem hrál někoho, kdo byl, takže bych měl asi všechny výhody a nevýhody byznysu znát. Ale v 18. století byl bordel docela velká věc. Asi musíte mít kolem sebe podobně smýšlející lidi. Isaacův bratr je více přemýšlivý než Isaac. Isaac je rozhodně ten typ, který spíše koná než přemýšlí. 

Jaké to bylo pro vás jako pro muže, připojit se k hereckému ansámblu tvořenému takřka výhradně ženami?

Úžasné. Absolutně skvělé. Neřekl bych, že to bylo nějak jiné oproti dalším projektům, ve kterých jsem účinkoval. Ale na scéně byla pořád taková velmi příjemná atmosféra. 

Theon Greyjoy z Game of Thrones bude v novém seriálu provozovat nevěstince
Theon Greyjoy z Game of Thrones bude v novém seriálu provozovat nevěstince Zdroj: Epic Drama

Jak důležitý je váš kostým a váš make-up pro vyprávění příběhu postavy?

Pokud jde o příběh postavy, tak ten mám určený ještě předtím než se dostanu ke kostýmům. Ale pokud se bavíme o vcítění se do postavy a jejím sestavení v mé hlavě a schopnosti odlišit ji od sebe, tak vidět sám sebe jinak, tak v tom hraje kostým důležitou roli. 

Pokud jde o Isaaca, tak ten se snaží vypadat jako příslušník šlechty. Z toho důvodu jsem požádal kostyméry, aby mohly připravit něco, v čem bude vypadat jako člověk snažící se být více stylový, než jaký je ve skutečnosti. 

Proč podle vás seriál Harlots stojí zato a měli bychom si jej pustit?

V první řadě má skvělý scénář. Moira je fantastická scénáristka a je zde takřka výhradně ženský herecký ansámbl. Tak trochu to oslavuje sílu žen. Ty jsou ve světě ovládaném muži v pozici moci, a to dokonce v prostředí, jakým jsou nevěstince. A myslím, že je to relevantní i pro dnešek. Tyto pozice moci je určitě třeba vyrovnat. To je jeden z důvodů, proč si seriál pustit. 

Ale zároveň je to jednoznačně extrémně zábavná podívaná. Hodně se toho v ní odehrává a je tam tolik různých postav. Je tam ale i opravu milý komediální podtón. Dostanete podíl kvalitního dramatu, ale jsou tam i opravdu skvělé komediální vsuvky, hlavně od Holli Dempsey. Myslím, že je skvělá. 

Gratuluji k nominaci na Emmy. Jak moc vás to překvapilo?

Byl jsem, a vlastně stále jsem, v šoku. Svoji kariéru nesleduji na žádné trajektorii. Takže jdu podle toho, co si myslím, že je nejlepší a cítil jsem, že je správně ucházet se o Emmy. Lidi kolem mě říkali, že to je dobrý nápad a nakonec to vyšlo. Je to pocta a já tomu stále nemohu uvěřit. 

Co bylo největší výzvou ve vaší nové roli v seriálu Harlots?

Je tam rozhodně lidský aspekt, je tam lidskost, kterou je třeba nalézt v Isaacovi. A to se pere s tím, v jakém byznysu se pohybuje a s tím, jaké nehezké věci občas dělá. To pro mě byla velká výzva – najít lidskost.

Theon Greyjoy z Game of Thrones bude v novém seriálu provozovat nevěstince
Theon Greyjoy z Game of Thrones bude v novém seriálu provozovat nevěstince Zdroj: Epic Drama

Jaké to pro vás bylo opustit Theona Greyjoye a stát se Isaacem?

Hra o trůny byla specifická ve svém sporadickém směřování tam a zpět, a pak zase opačně, na což jsem si v průběhu let zvykl. Ale co se týče hraní Isaaca, byla to opravdu dobrá výzva zkusit si jiné pracovní prostředí, jiné tempo a mít kolem sebe jiné lidi. A šlo to přirozeně, což je skvělé. 

Jaké byly další výzvy s touto rolí?

Nebyla to úplně výzva, ale pracovat s jiným hercem tak úzce, jako jsem pracoval s Ashem Hunterem. Utvořit si s ním spojení bylo potřebné, protože naše postavy v seriálu jsou bratři. Strávili jsme spolu hodně času a pořád jsem si blízcí. Takže to nebyla výzva. 

Před pár lety jste řekl, že byste se rád objevil i v divadlech. Plánujete něco konkrétního?

Ne, ale rád bych. Stání na jevišti je něco, co si velmi užívám. 

Proč jste se vlastně rozhodl stát hercem a jako typy postav byste si chtěl zahrát?

Pamatuji si na svou první seriózní roli. Byla to hra Equus. Sezóna hraní s chlápkem jménem Simon Callow pro měl byla jako tři měsíce v dramatické škole. Hercem jsem se stal, protože se mi to líbilo. Mám rád ten pocit, který mám, když to jde dobře, ale vlastně i když to dobře nejde. Tak nějak jsem v mládí dělal pantomimu a byl dobrý pocit, když se to nepovedlo, protože jsem to musel za pochodu napravit. Takže bych řekl, že i tento aspekt herectví mě baví a jeden z důvodu, proč miluji hru v divadle je to, že se může stát cokoli. 

Určitě je zábavné hrát záporáky. Hrál jste chlápka, který se postaral o smrt psa Johna Wicka.

Nařídil jsem, aby psa zabili. Přemýšlel jsem nad tím, zda je horší zabití poručit nebo vykonat. Ale miluji psy.

 
Námět Harlos je tak trochu provokativní. Jaká byla vaše první reakce, když jste dostal scénář?

Isaacova cesta je rozhodně zajímavá a to ve smyslu nahazování fasády, kterou chce mít, aby dosáhl toho, co chce, ale brzy se všechno – dobře, to nemůžu úplně prozrazovat. Ale rozhodně nemám problém s provokativností této postavy.

Ale řekl bych, že jsem rozhodně nebyl jen dvou dimenzionální postavou a člověk nikdy neví, co Isaac udělá dál. Námět Harlots může být provokativní, v nevěstincích 18. století docházelo k šíleným věcem, ale není to jen o tom.

Můžete prozradit více o své postavě? Co jste na ní měl rád, a co naopak ne.

Co se týče jeho příběhu, tak byl v armádě se svým bratrem Halem a řekl bych, že jedna z věcí, které na něm mám rád je ta, že si buduje roli v organizaci tak, že je tím chlápkem, který věci dotáhne do konce. Hal je typ člověka, který je více metodický a věci plánuje, zatímco Isaac je ve svém jednání více drzý. To se mi na něm líbí, že je spontánní. A také je to romantik, přestože se vrhl na tuto frontu, uvnitř se chce s někým seznámit. 

Takže pokud byste se potkal v reálném světě, byli byste přátelé?

Nejsem si tím jistý. Když by on měl špatný den a já dobrý, kdo ví. Kdybychom oba měli dobrý den, tak možná.

Máte nějakou vysněnou postavu, kterou byste si chtěl zahrát?
Ne. Tedy, ano i ne. Neustále se to mění. Když jsem byl díte, opravdu hodně jsem si chtěl zahrát Artfula Dodgera v Oliverovi.


Pokud jste zvědaví na Alfieho nejnovější postavu pasáka, zapněte si každou středu ve 21:00 televizní stanici Epic Drama

Domov
Zdieľať
Diskusia