Barvy duhy potřinácté

Konceert, jehož hlavními aktéry budou vedle profesionálních i neprofesionálních umělců pěvecky, hudebně i tanečně nadaní lidé se zdravotním postižením, se uskuteční v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě 21. října od 18 hodin.

Nad letošním koncertem převzali záštitu hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, náměstek primátora města Ostravy Zbyněk Pražák a prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb Jiří Horecký.

Mezi účinkujícími budou jak zpěváci a tanečníci se zdravotním postižením z pořádající organizace – ostravského Čtyřlístku – centra pro osoby se zdravotním postižením, tak z partnerských organizací: posluchači speciálních tříd Lidové konzervatoře a Múzické školy v Ostravě, tanečníci z Bílé holubice, skupina Mentallica spolku Naděje pro všechny a hostující tanečníci ze souboru Lucarino Dance z Libochovic, kteří na tomto koncertu hostují již podruhé.

Zahraničním hostem bude letošní vítěz polské soutěže Zaczarowana Piosenka, osmadvacetiletý Kamil Czeszel z Toruně. Hendikepovaný zpěvák Kamil Czeszel není na koncertních pódiích žádným nováčkem a má za sebou již řadu dalších úspěchů. Vystupuje jak na malých scénách, tak na nejrůznějších celostátních a mezinárodních festivalech v Polsku i v zahraničí. V roce 2015 získal třetí místo v polské televizní soutěži „Mám talent“ a od té doby sklízí jeden úspěch za druhým.

Patronkou účinkujících letošního koncertu Všechny barvy duhy je zpěvačka Dasha, která v programu vystoupí se svým Dasha triem. Zpěvačku Dashu znají především milovníci muzikálů, v nichž ztvárnila řadu nezapomenutelných rolí. Za úlohu Máří Magdaleny v muzikálu Jesus Christ Superstar na scéně Hudebního divadla v Karlíně obdržela v roce 2010 prestižní divadelní cenu Thálie.

Příjemným překvapením koncertního večera bude nepochybně i bubenická show Kubabandu muzikanta a hudebního pedagoga Jakuba Kupčíka, který od letošního roku intenzivně spolupracuje i s bubenickým souborem ostravského Čtyřlístku – Rytmy. Ani ten samozřejmě na letošním koncertu Všechny barvy duhy chybět nebude.

Slovem i humorem bude diváky koncertem doprovázet osvědčená moderátorská dvojice Pavla Dostálová a Jiří Sedláček, umělecké spolupráce na tomto projektu se ujal Ilja Racek.

Koncert Všechny barvy duhy uskuteční s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Národním divadlem moravskoslezským.

Bohdana Rywiková

Klíčová slova: