Hlavní obsah

Návrat oblíbeného maroda se ještě odkládá. Argentinský tenista doufá, že bude opět konkurenceschopný

Barcelona/Praha

Jeho kariéru brzdí častá zranění. Přesto se nikdy nevzdává a pokaždé najde motivaci pokračovat dál. Juan Martin del Potro patří nejen k nejvíce zraněným hráčům na okruhu ATP, ale také k jedněm z nejoblíbenějších. Fanoušci se na něj vždy těší, a i teď se už nemohou dočkat jeho dalšího návratu na kurty.

Foto: Sport.cz

Juan Martin del Potro.

Článek

Ten se měl uskutečnit již tento týden na turnaji ve Stockholmu. Argentinský tenista se však z něj musel odhlásit. Lékaři Juanu Martinu del Potrovi totiž po vyšetření zápasovou zátěž ještě nedoporučili. A tak si vítěz US Open z roku 2009 na další návrat ještě bude muset chvíli počkat. Když vše půjde, jak má, představí se za měsíc v exhibici s Rogerem Federerem.

Sto dvacátý první hráč světa letos odehrál jen dvanáct zápasů. Sezonu zahájil až v únoru na turnaji v Delray Beach, kde se vracel po zlomenině čéšky. Avšak dlouho se na kurtech neohřál, opět se totiž zranil a další dva měsíce byl mimo hru. Na antuce pak odehrál tři turnaje, a když už to vypadalo, že se vrací do své bývalé formy, přišly další trable.

Jednatřicetiletý tenista si během úvodního kola Wimbledonu při podklouznutí opět zlomil čéšku a musel na operaci. Jak později přiznal, byly chvíle, kdy uvažoval, zda pokračovat. Přeci jen těch zranění bylo už tolik. Opět v sobě ale našel touhu hrát a po rehabilitacích začal s tréninkem.

„Po všech těch zraněních jsem už neočekával, že bych se ještě někdy mohl vrátit do nejlepší desítky,“ přiznal vítěz dvaadvaceti turnajů na webu essentiallysports.com. „Přesto jsem to loni dokázal,“ vyprávěl hráč, který byl v minulém roce třetí v žebříčku. „To mě inspirovalo. Mám stále dost síly a cítím, že ještě mohu hrát dobrý tenis. Chci být opět konkurenceschopný. To je má motivace,“ dodal oblíbený tenista.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík