Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

10. díl podcastu Kryptokec: Libra a její šance na úspěch

Publikováno
10. díl podcastu Kryptokec: Libra a její šance na úspěch

V desátém dílu podcastu Kryptokec se můžete těšit jistě již známé hlasy účastníků Dana Tržila, Vladimíra Vencálka, Maťo Galvánka a Václava Dejčmara. Stejně jako v minulém dílu, i dnes se bavili o kryptoměně Libra a o tom, jakou má vůbec na trhu šanci.

Kdo je to konvenční investor? Jak se na Libru dívá a co zvyšuje její šanci na úspěch? To a více se dozvíte právě v tomto dílu.

Podcast si přehrajete níže:

V tomto dílu se dozvíte například to, že důležitý faktor, který Libra přináší do světa kryptoměn, jsou regulace. Je jasné, že Libra nebude mít vůbec jednoduché se na trhu prosadit a co se týče náhledu regulátorů a států, může to na celý trh mít pozitivní dopad.

A to i přesto, že Libra není přímou konkurencí kryptoměn jako takových, ale spíše konkurentem pouze pro specifické kryptoměny, které jsou využívány na mikroplatby.

„Normální“ retailové uživatele totiž základní principy kryptoměn, jako např. necenzurovatelnost, úplně netrápí. Libra to ví a zrovna cenzuru právě kvůli vyhovění všem autoritám bude muset zavést. Pro koncové uživatele je důležitá hlavně jednoduchost plateb, rychlost a spolehlivost převodů mezi nimi, jejich přáteli a klasickými obchodníky a prodejci.

Přibližně v polovině podcastu se Vladimír zmíní o tom, že Libra Foundation připravila svůj kód napojitelný na burzy. To by mohlo znamenat, že Libra nechá kryptoměnové burzy s jejich coiny pracovat a napojit je na jejich obchodní platformu. Stane se Libra jedním z řady stablecoinů směnitelných za kryptoměny i fiat měny?

V tomto díle zazní i konkrétní odpovědi na otázky:

  • Jakou šanci na úspěch má Libra?
  • Lze na úspěch Libry vsadit tím, že si koupím akcie Facebooku?

Poslechněte si 10. díl podcastu Kryptokec

Další zdroje informací k tomuto dílu

Líbil se vám tento článek?
4
0

Autor

Pod tímto profilem publikují články a recenze autoři stránek Finex.cz a další redaktoři nebo hosté, kteří nejsou stálými autory.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.