Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novotný kvůli „mlátičce“ Ondráčkovi u výslechu v uniformě: „Je to koště a sv*ně“

Video se připravuje ...
Autor: Nikola Forejtová - 
16. října 2019
11:37

Starosta pražských Řeporyjí a bývalý novinář Pavel Novotný (ODS) dorazil na krajské policejní ředitelství podat výpověď. Přišel ale v netradičním obleku, v uniformě Pohotovostního pluku SNB. Garderobu zvolil proto, že na policii vysvětluje svá slova na adresu poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM). Komunistu zavalil ostrými tvrzeními jako sv*ně a zm*d, co by měl viset. Nyní je obviněn z trestného činu podněcování k vraždě. Po výslechnu nám prozradil, že na svém trvá a sám podal trestní oznámení. Na adresu Ondráčka ještě uvedl, že  „je to koště a sv*ně“. 

Pavel Novotný se na policii ocitl kvůli obvinění, které má na krku. Podle Zdeňka Ondráčka (KSČM) měl bývalý novinář a nynější starosta Řeporyjí podněcovat k vraždě svými výroky jako „Ondráček by měl viset“.

Vyjádření se objevilo pod tweetem Miroslava Kalouska (TOP 09), kde poslanec komentoval cestu Ondráčka do samozvané Doněcké lidové republiky – vyhlášené na proruské části východní Ukrajiny. 

Ondráček se obhajoval, že se jednalo o soukromou cestu. Přesto byl přivítán se všemi poctami za zvuku české hymny. „Jsem pro obžalobu Zdeňka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou. A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d,“ napsal také Novotný. A i tento twitterový výrok je předmětem policejního vyšetřování.

Novotný na svou výpověď oblékl uniformu Pohotovostního pluku SNB. Odkazuje tak na garderobu samotného Ondráčka, kterou nosil během sametové revoluce. Komunistický poslanec se totiž účastnil demonstrací v roce 1989 na druhé straně barikády a s obuškem „zjednával spravedlnost“. Od toho má rovněž přezdívku „mlátička“.

Blesk Zprávy se ptaly, kde starosta uniformu sehnal. „To je z erotického shopu, ona to má manželka ráda takové tvrdší. Na Ondráčka,“ zažertoval.

Pavel Novotný Blesk Zprávám zapózoval v uniformě Pohotovostního pluku SNB před policí, kde byl na výslechu Pavel Novotný Blesk Zprávám zapózoval v uniformě Pohotovostního pluku SNB před policí, kde byl na výslechu | Blesk:Jakub Poláček

„Je to koště! Nevyhrožoval jsem“

Novotný po skončení výslechnu zhodnotil celou návštěvu. Uvedl, že byl nucen setkání ukončit, protože „mu kladli deb*lní otázky“. 

„Řekl jsem, že jsem opravdu nikomu nevyhrožoval. Pána, který mě vyslýchal, jsem poučil o svých právech. Že by za vlastizradu měl být trest smrti, na tom trvám a pana soudruha, doktora práv a doktora lži jsem označil za zm*da, to je pravda, ale spíš bokem,“ dodal o průběhu jednání a jeho výsledcích pro Blesk Zprávy.

Pavel Novotný očekává, že se bude celý případ ještě překvalifikovávat a nechápe z čeho je vlastně obviněn. Dodal, že sám na komunistického poslance už v červnu podal žalobu za vlastizradu a nyní podal i trestní oznámení.

„Nejvíc mě překvapuje, že on lže. Tvrdí, že byl na soukromé cestě. Během výslechu jsem se ptal, jak je na tom má žaloba, odpověď jsem ale nedostal,“ doplnil.

Na dotaz Blesk Zpráv, jestli s Ondráčkem komunikuje odvětil, že mu zaslal dopis. Konverzace z očí do očí ale neproběhla. Naším prostřednictvím ještě Ondráčkovi vzkázal pár peprných slov. „Vzkázal bych mu, že je koště a že komunisti své oběti věšeli a posílali na ně tanky,“ uvedl.

Pavel Novotný Blesk Zprávám zapózoval v uniformě Pohotovostního pluku SNB před policí, kde byl na výslechu Pavel Novotný Blesk Zprávám zapózoval v uniformě Pohotovostního pluku SNB před policí, kde byl na výslechu | Blesk:Jakub Poláček

Novotný: Vulgarity omezím

„Každopádně je hodně dobře, že policie začala postihovat výroky z internetu. Ale ten můj na tohle není,“ řekl dále Novotný Blesk Zprávám. 

Uznal ale, že by měl zkrotit svojí mluvu. „Já vulgarity vůči Ondráčkovi považuji za správné, je to sv*ně komunistická prolhaná. Ale jinak ano, budu se je snažit omezit. Když jsem osaměl s předsedou ODS Petrem Fialou , tak jsem mu slíbil, že budu slušný – slíbil jsem to jemu a své manželce, že s tím zkusím něco udělat, ale svoje názory nezměním,“ kal se za své vyjadřování, za které se kdysi vymývala ústa mýdlem.

Syn známého komika Petra Novotného si tak za svými slovy stojí a odvolávat je nehodlá. A na twitteru zopakoval svůj postoj: „Budu s otevřeným hledím čelit obvinění za to, že jsem podotkl, že mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce. NEODVOLÁM! Hus také neodvolal.“

Šéf ODS Petr Fiala se setkal s řeporyjským starostou Pavlem Novotným. Šéf ODS Petr Fiala se setkal s řeporyjským starostou Pavlem Novotným. | reprofoto Facebook

Podporu má právě i ze strany ODS, a to přímo od předsedy Petra Fialy. Lídr strany dorazil za Novotným do Řeporyjí, aby se podíval na jeho práci starosty a oplýval nadšením. 

„S Pavlem Novotným. Asi vám ho nemusím představovat. Někdo ho miluje, někdo nenávidí. Svou práci starosty ale zvládá výborně, o tom jsem se dnes přesvědčil přímo v Řeporyjích,“ napsal na twitteru. Rovněž zmínil kauzu Novotného. „A abych nezapomněl, má samozřejmě mou plnou podporu ve sporu s komunistickým poslancem Ondráčkem,“ zmínil Fiala.

Proti Ondráčkovi byly dříve pořádány i demonstrace. Na Václavském náměstí tisíce lidí protestovaly proti jeho zvolení do vedoucí pozice BIS. 

Novotný se obul i do zbytku rodiny

Novotný však šije do Ondráčka dál. Připomněl i slova jeho otce Jaroslava Ondráčka. „‚Prahu voplotit pětimetrovým plotem a nechám je tam vychcípat.‘ Neznal jsem dodnes Ondráčka seniora. A mnohé jsem právě pochopil. Tywe, ten je přísnej,“ komentoval video s Ondráčkovým otcem z cyklu ČT Příběhy 20. století.

Jde o video pro Paměť národa, ve kterém přesvědčený komunista Ondráček starší řeší oběť politických monstrprocesů z dob vlády KSČ Miladu Horákovou: „Ale ona se přiznala, prosím vás.“ O invazi sovětských tanků pak říká: „Oni přijeli chránit socialismus, to je můj pohled. Ne, já neměl žádný blbý pocit.“

Ve videu, ve kterém uráží Václava Havla a stěžuje si na dnešní poměry, ale zároveň přiznává, že byl 24krát na dovolené v Egyptě, pak Ondráček starší skutečně dodává: „Teď se na mě nezlobte, ale jak to říká moje žena: Prahu oplotit pětimetrovým plotem a nechat je tam vychcípat, protože ta revoluce se všecka vždycky vyvážela odsud.“ 

hejhej ( 17. října 2019 13:17 )

Ušišlaný Novotný je totálně vygumovaný idiot !!!!!

Uz-je-tam ( 17. října 2019 07:53 )

Koště Novotny je imbecil🤮👎

lufenda ( 17. října 2019 00:21 )

Nevím jak velké jsou Řeporyje. Asi to bude pár tisíc voličů. Pokud k volbám přišlo 35 %, většinou lépe situovaných lidí bydlících v RD, a volilo vesměs pravici, tedy hlavně ODS, není divu, že zvolili takové Blbé Vemeno jako je Novotný. Hodně voličů patrně nemělo tušení, že volí duševně postiženého kreténa.

lufenda ( 17. října 2019 00:15 )

Novotného výrony snad ani nemá cenu komentovat. Je to nemocný psychopat s těžkou vadou řeči. Být občanem Řeporyjí tak zorganizuji "první řeporyjskou defenestraci".

PPP150W ( 16. října 2019 22:50 )

Tomu věřím. Vám, idiotům imponují zvláštní věci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa