Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mičánkovci byli na pódiu jako doma

Mičánkovci byli na pódiu jako doma

Z Hungaroringu si vezou kupu trofejí

Jezdci ekipy Mičánek Motorsport powered by Buggyra si z posledního pokračování ESET Cupu na Hungaroringu odvážejí všechny tři cenné kovy. Zlato bral v závěrečném závodě Libor Dvořáček.

Tým s červenobílými Lamborghini Hurácan SuperTrofeo nasadil hned pětici pilotů, nejvíce z celého pole.

„Maďarsko představovalo tečku za naší středoevropskou sezonou, a tak jsme chtěli nejen potvrdit získané pozice z předcházejících podniků, ale především si to pořádně užít,“ uvedl manažer stáje Jiří Mičánek mladší. „V průběhu roku jsme kvůli startům v SuperTrofeu vynechali Grobnik, což byly body, o kterých jsme věděli, že budou v konečném účtování scházet. Ve hře však zůstával zisk druhého a třetího místa. Broněk Formánek s Liborem Dvořáčkem hned na úvod potvrdili, že patří na bednu. Libor pak navíc dokázal dojet na prvním místě. Pochválit však musím i našeho třetího jezdce Kurta Wagnera, který nám ve druhém klání přidal do sbírky další stříbrný pohár.“ Sám Mičánek pak v závěrečném „vytrvaláku“ vybojoval ve dvojici s Formánkem druhé místo.

Tým nastupuje s vozy Lamborghini Hurácan v pohárové úpravě

Myslím si, že za sebou máme další úspěšný rok. Věřím, že je v našich možnostech pokračovat v tomto trendu i nadále. Teď se již všichni soustředíme na závěrečný díl SuperTrofea a na Světové finále, ve kterém se očekává téměř sedmdesát posádek z celého světa,“ dodal Mičánek.