bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyhoďte trenéra! Fanoušci Devils těžce rozdýchávají hororový začátek

16. října 2019, 12:00

Jiří Lacina

Měla to být sezóna plná radosti z vyhraných zápasů. New Jersey v létě vydatně posílilo, řada odborníků jej pasovala na černého koně NHL. Sen se rozplývá, aniž by se základní část pořádně rozjela. Šest zápasů – šest porážek. Devils se se dvěma body krčí na u dna Metropolitní divize.

Poslední blamáž přišla v pondělí, kdy New Jersey obdivuhodným způsobem promarnilo třígólové vedení. Po gólu a dvou asistencích Pavla Zachy vedli domácí nad Floridou už 4:1, utkání ale nakonec skončilo 4:6. Hodně se to podobalo úvodnímu duelu, kdy vedli Ďáblové doma nad Winnipegem 4:0, čtyřmi góly od 40. do 53. minuty však nechali soupeře srovnat a nakonec padli v prodloužení.

Ztratit čtyřgólové vedení dokázalo od roku 2009 v NHL jen sedm týmů!

Znepokojujících je šest proher, ale také 29 inkasovaných branek, což znamená průměr 4,83 na zápas. Ve středu ráno nejhorší průměr v lize. Dokonce i všemi podceňované Los Angeles dostalo v šesti duelech o jeden gól méně a hlavně už zapsalo čtyři body.

Fanoušci se bouří. A jako obvykle je nejsnazším terčem trenér. V tomto případě John Hynes, který převzal mužstvo v roce 2015. Výkřiky žádající jeho vyhazov zaplavily internet.

„Hlasitěji, než kdy jindy,“ píše lokální tisk.

A nezní jen internetem. Poprvé byly slyšet už i přímo v Prudential Centeru. „Fire Hynes!“ (Vyhoďte Hynese!) Nic, co byste běžně slýchali v arénách NHL po šesti odehraných zápasech.

„Nejistý, nedisciplinovaný, nedbalý výkon,“ nebere si v hodnocení servítky server nj.com.

Poněkud opatrnější je ten, po jehož hlavě se volá. „Přestože naše výsledky nejsou, jaké jsme chtěli, věřím, a myslím, že důkazy tam jsou, že jsme už pár výher měli mít. Bohužel je nemáme, ale proto nemusíme reagovat přehnaně,“ řekl John Hynes, který s New Jersey v létě podepsal novou několikaletou smlouvu.

Frustrace v kabině Devils by se dala po zpackaném utkání s Floridou krájet. Hráči se snažili svých nadřízených zastat. „Každý kouká na trenéry, ale oni dělají svou práci. My jako hráči se musíme zlepšit. Když se budeme držet systému, přijde to,“ řekl P.K. Subban.

Pár slov prohodil také brankář Corey Schneider, jenž sám zůstává hluboko za očekáváním. „Každý si musíme individuálně vyřešit, co je potřeba udělat. Samozřejmě i já, pět gólů za sebou je znepokojujících. Štve mě to! Nemíním tady řečnit. Mojí povinností je podávat lepší výkony, jinak nemáme šanci vyhrát,“ řekl gólman, jenž se rovněž nevyhnul kritice.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.