Allertová v Lucemburku do čtvrtfinále nepostoupila. S Rybakinovou uhrála jen tři gamy

16. 10. 2019, 13:10
Aktuality 11
WTA LUCEMBURK - Denisa Allertová v hale v Lucemburku poprvé od loňského června prošla do druhého kola na okruhu WTA, ale další výhru nepřidala. Šestadvacetiletá Češka v souboji o čtvrtfinále schytala výprask od nasazené trojky Jeleny Rybakinové. Talentovaná Kazaška si o semifinále zahraje s Laurou Siegemundovou.
Denisa Allertová

Denisa Allertová se letos vrací po problémech s vyhřezlou ploténkou, kvůli nimž předčasně ukončila minulou sezonu. Aktuálně až 247. hráčka světa zatím sbírala body především na turnajích nižší kategorie ITF, na okruhu WTA se představila až po srpnové svatbě. Jenže na US Open, kde prošla tříkolovou kvalifikací, v Soulu, Taškentu i kvalifikaci v Linci vypadla vždy v prvním kole.

Černou šňůru čtyř porážek a osmi prohraných setů přerušila až v Lucemburku poté, co v tie-breakové bitvě odvrátila mečbol domácí Mandy Minellaové, a poprvé od loňského června postoupila do druhého kola turnaje WTA.

Další výhru však 26letá Češka nepřidala. V utkání druhého kola za necelou hodinu schytala výprask 2-6 1-6 od Jeleny Rybakinové. Proti nasazené trojce se nedostala k jedinému brejkbolu, na returnu dohromady získala jen 10 fiftýnů a sama čtyřikrát o servis přišla.

Dvacetiletou Kazašku Rybakinovou v pátečním čtvrtfinále čeká souboj s Laurou Siegemundovou. Německá tenistka porazila 6-2 6-3 nasazenou Slovenku Viktórii Kužmovou a zaútočí na své druhé letošní semifinále.

Ve dvouhře bude bojovat o postup do čtvrtfinále ještě Kristýna Plíšková, která zítra změří síly s Mónicou Puigovou.

Margarita Gasparjanová přehrála 6-2 7-5 bývalou šampionku Mónicu Niculescuovou, poprvé od května vyhrála dva zápasy v řadě a po půl roce postoupila do čtvrtfinále.

Patnáctiletá Cori Gauffová se v neděli po triumfu v Linci stala nejmladší vítězkou turnaje WTA po 15 letech, ale na senzační rakouskou jízdu nenaváže. V lucemburské hale končí hned v prvním kole po prohře 4-6 0-6 s osmou nasazenou Ruskou Annou Blinkovovou.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
středeční výsledky (16. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Görgesová (2-Něm.) - Doiová (Jap.) 5-7 6-1 6-3
Blinkovová (8-Rus.) - Gauffová (USA) 6-4 6-0
Ostapenková (Lot.) - McNallyová (USA) 7-5 7-6(3)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rybakinová (3-Kaz.) - Allertová (ČR) 6-2 6-1
Siegemundová (Něm.) - Kužmová (5-SR) 6-2 6-3
Gasparjanová (Rus.) - Niculescuová (Rum.) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
FulnekUltras
Hlavně že dneska skončila Muratoglova kakaová patnáctka.
Reagovat
blixa
Jak se může něco tak blbýho jako ty dožít tak vysokého věku ... nepochopitelné ...
Reagovat
FulnekUltras
Zbytečně se nerozptyluju nějakým důchodem - a jde to samo... ;-)
Reagovat
slacker
15 let je vysoky vek?
Reagovat
paddy
tvůj idol o takových nazpíval song

https://www.youtube.com/watch?v=n912v9PBKmI
Reagovat
FulnekUltras
reakce na jeden z četných Mistrových románků
Reagovat
Alien
Zdálo se mi to, anebo nebyla D.Arelltová dnes ve své kůži?
Reagovat
freeteepek
Tak se mi zdá, že Rybakinová má postavu jako Petra Kvitová ve dvaceti a hraje i podobným stylem. Sice to není levačka, ale má slušně našlápnuto. Další z velmi perspektivních hráček nastupující generace. Dal bych si na ní pozor:-)
Reagovat
Fransoas
Máte pravdu. Může být nebezpečná nejenom pro naše hráčky.Konkurence na okruhu WTA je vysoká.
Reagovat
tommr
začalo to jako vyrovnanej zápas, ale nakonec to skončilo debaklem. Na výkonu Denisy se zřejmě podepsal i ten vyčerpávající maratón s Minellaovou ...
Reagovat
freeteepek
Hlavně Denisa blbě podávala. A Rybakinová na returnu trefovala lajny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist