16. října 2019 • 14:37

Dohra rasistických projevů Bulharů. Policie zatkla už šest fanoušků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Bulharsku bylo zatčeno šest fanoušků v souvislosti s rasistickým chováním během pondělního kvalifikačního utkání proti Anglii. Muži se dopustili rasistických gest včetně nacistických pozdravů.



"Zatím bylo zadrženo šest lidí a pátráme po dalších třech, poté co jsme shromáždili důkazy o jejich zapojení v událostech," uvedl ředitel sofijské policie Georgi Hadžijev. Dodal, že vyšetřování stále probíhá a policie se snaží identifikovat další podezřelé.

Zápas o postup na mistrovství Evropy byl kvůli urážlivým pokřikům na adresu Angličanů tmavé pleti v prvním poločase dvakrát přerušen a podle pravidel UEFA mohl být i předčasně ukončen. Angličtí fotbalisté se o přestávce rozhodli duel dohrát a nakonec Bulharsku vítězstvím 6:0 připravili nejvyšší domácí porážku v historii.

Skandální chování diváků už stálo místo šéfa bulharského fotbalu Borise Michajlova, jenž na výzvu premiéra Bojka Borisova v úterý odstoupil. Hodinu po jeho rezignaci navíc obsadila svazové sídlo policie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud