InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve Veselí vyhlásili vítěze letošní soutěže Veselá kola

Autorka vítězného Knihkupcova kola ze čtenářského hlasování na Portálu JčTeď - Ludmila Přibylová. , Autor: L. Kolářová

Autorka vítězného Knihkupcova kola ze čtenářského hlasování na Portálu JčTeď - Ludmila Přibylová.     Autor: L. Kolářová

VESELÍ NAD LUŽNICÍ - V kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí ve středu vpodvečer vyhlásili vítěze druhého ročníku akce Veselá kola. Letos nazdobilo jízdní kola 46 Veseláků, k tomu se v ulicích objevilo jedno veselé stavební kolečko a jedno gumokolo. Všechna nápaditá, pro radost kolemjdoucím. Nad nápadem žasnou hlavně turisté, kteří v létě migrují za koly po městě. Jim je určena vlastní soutěže Vyfoť se a vyhraj. Za zaslané snímky s Veselými koly mohou dostat dárek.

Vyhlášení výsledků moderovala vedoucí infocentra Lenka Horejsková. Nejprve se přítomní v sále dozvěděli, jak hlasovala veřejnost - ať už na Facebooku nebo písemnými hlasy v infocentru. Na 10. místě se umístila Jarka Popelková a její Senior kolo od pečovatelského domu. Deváté bylo Medvědí kolo restaurace Hokejka a osmé Happy kolo Markéty Čiperové. Sedmou příčku obsadilo kolo prodejny Cyklo Suchý a šesté Kolo štěstí u prodejny rybářských potřeb Václavy Podlahové. Páté bylo veselé stavební kolečko, které autorka Hana Lískovcová nazvala Včelí pastva a čtvrtou příčku u veřejnosti obsadilo Pošťácké kolo, které vyzdobily poštovními doplňky Ema a Adéla Trsovy - konekonců na poště pracuje jejich maminka. Pomyslný bronz patřil cyklovláčku, kterým vyzdobili peron pracovníci veselského nádraží. Pro cenu si přišla Johana Dlouhá s dcerkou. Stříbro patří Marice Syrovátkové a jejímu Kadeřnickému kolu a nejvíc se hlasující veřejnosti líbil Ztracený čundrák, kterého vytvořily Lenka Štefanová a Kateřina Ulmanová. 

Ceny předával starosta města Vít Rada a na otázku, jestli se příští rok taky nezapojí nějakým cyklovýtvorem, byl starosta nadějně tajuplný. 

Ceny poroty přišel předávat místostarosta Ladislav Sýkora, jehož manželka Martina je autorkou nápadu. Vyzdobila si loni květinami první cyklovrak a Lenka Horejsková s týmem infocentra pak vymyslely výzvu pro Veselí a soutěž. Hned první ročník byl velmi úspěšný. 

Porota se letos rozhodla ocenit 15 nejhezčích kol. A která vybrala?  

15. místo Pekelníkův cyklostroj Blanky Esserové

14. místo Kolo štěstí u rybářské prodejny Václavy Podlahové

13. místo manželská kola Polnice a Větrník na rohu Polní a Větrné ulice, jichž od loňska přibylo ještě kolečko. Cenu převzala Romana Hořejšová. 

12. místo Happy kolo Markéty Čiperové

11. místo Školkové kolo MŠ Mezimostí

10. místo Pojízdné květinářství - Zahradnictví Štěpánky Kozlové z Vlkova

9. místo kolo Fialka před kavárnou U Fialky

8. místo kolo zahradnictví U Nežárky

7. Ztracený čundrák 

6. Cyklokolo manželů Suchých

5. Pošťácké kolo Emy a Adélky Trsových

4. Cyklovláček z veselského nádraží

3. Oháklé kolo Margity Prchalové

2. Kadeřnické kolo Mariky Syrovátkové

1. Senior kolo Jarky Popelkové

Jak vítězka prozradila, Senior kolo před pečovatelským domem si udělala pro radost a neměla v úmyslu ho přihlašovat do soutěže. Jenže místostarosta Sýkora s manželkou bydlí blízko a chodí kolem, takže vítězku prostě do soutěže přihlásili. Že vyhraje, to netušila. Představíme ji i v Týdeníku Táborsko. 

Dárkový koš věnoval Týdeník Táborsko pro vítězné kolo z hlasování na portálu JčTeď. Zde vyhrálo Knihkupcovo kolo a cenu si odnesla Ludmila Přibylová. 

Nad kreativitou obyvatel Veselí i pracovnic tamního infocentra nezbývá než žasnout. Loni ze snímků nazdobených kol vydaly stolní kalendář, který pak uspěl v celostátní soutěži, z fotek letošních kol vzniklo pexeso. "Letos bylo méně kol s různými figurami a víc kol s květinami," všimla si členka poroty Martina Sýkorová. Někteří autoři aranží je s koncem letní sezony neodstranili, naopak dosázeli podzimní květiny jako chryzantémy nebo vřesy a ozdobená kola zdobí Veselí nadále. 

V přiloženém článku si lze prohlédnout všechna letošní Veselá kola. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace