Naučte se, jak šetřit, řídit a utrácet své peníze

Všichni jsme se naučili zákon zachování energie. Tento zákon říká, že energie nemůže být vytvořena ani zničena; spíš může být přeměněna pouze z jedné formy do druhé. Stejný zákon existuje pro peníze. V ideálním případě nemohou být peníze stvořeny ani zničeny; spíše je lze převést pouze z jedné osoby na druhou.

Vydělávejte

Pamatujte, že vždy vyděláte peníze od někoho jiného. Nyní existují dva etické způsoby, jak toho dosáhnout: Buď pracujete na jedné věci, která je velkým zdrojem příjmu, nebo pracujete na několika věcech, které generují průměrnou výši příjmu. Vyzkoušejte různé způsoby podle vašeho výběru, které by vám mohly být užitečné při vytváření cashflow plynoucího směrem k vám. Vytvořte si co nejvíce zkušeností a studujte co nejvíce věcí. . A až budete mít mnoho zkušeností s více věcmi, zkuste z nich učinit velký zdroj příjmů.

Řízení financí

Nyní se pokuste naučit techniky řízení peněz. Čím dříve se to dozvíte, tím stabilnější bude váš život z finančního hlediska. Řízení financí je proces správy peněz, který zahrnuje úspory, sledování výdajů, investice, rozpočtování a bankovnictví. To lze provést pomocí různých aplikací a znalostí dostupných v knihách a na internetu. Zkuste mít malé měsíční investice do podílových fondů nebo dobrých akcií.

Utrácejte

Teď ta nejlepší část příběhu. Po úspěšném dokončení dvou předchozích kroků nyní můžete část svých peněz bez lítosti utratit. Nákup nových věcí, dobré služby, uspokojuje naši duši. Řiďte se u toho touto citací: „Pokud budete nakupovat věci, které nepotřebujete, brzy budete muset prodávat věci, které potřebujete.“ (Warren Buffet). Občas si můžete dopřát i věci, které až tak nepotřebujete – ale nikdy si na ně nepůjčujte. Vždy si na ně nejprve našetřete – pokud si na ně nezvládnete našetřit, jak byste je chtěli splácet?

Finance jsou velmi zajímavou oblasti. Mám zkušenosti a ráda se o ně s vámi podělím.