V Plzni se poběží další ročník Roudenského běhu! Dojde i na autogramiádu

17.10.2019 7:58

V Plzni se poběží další ročník tradičního Roudenského běhu. Jde o druhý nejstarší kros v rámci Plzně. Do závodů se mohou přihlásit všichni včetně amatérů a milovníků běhu.

roudenský běh

V sobotu 19. října proběhne v pořadí již 41. ročník Roudenského běhu, který pořádá oddíl běžeckého lyžování TJ Prazdroj Plzeň.

"Jedná se o druhý nejstarší kros pořádaný na území města Plzně. Specialitou závodu je boj o sprinterskou, vrchařskou prémii a o nejrychlejšího závodníka nad 100 kilogramů při hlavním závodu Velké ceny Prazdroje. Trať je krosová a je vhodná jak pro amatéry, tak ostřílené závodníky. Samozřejmostí je spousta dětských závodů. Oceněn bude nejmladší a nejstarší běžec," říká Miroslav Duda, ředidel závodu.

V loňském roce se na start jubilejního ročníku postavilo bezmála dvě stě závodníků v celkem 17 kategoriích. Traťový rekord hlavního závodu mužů drží od roku 2018 Martin Kočandrle s časem 18:00:56, mezi ženami je od roku 2017 šampionkou Petra Šmákalová s časem 19:56:36.

Závodníci se mohou přihlašovat přímo na místě závodů od 9 hodin, konec přijímání přihlášek bude vždy 30 minut před startem dané kategorie. Startuje se z hřiště TJ Prazdroj Plzeň na Roudné v čase od 10:00 do 11:20. Více informací najdete na facebookovém profilu Roudenský běh.

"Po hlavním závodě se můžete těšit na autogramiádu atletky Terezy Petržilkové, odchovankyně AK Škoda Plzeň, svěřenkyně našeho člena, trenéra Jana Hanzla. Dalším esem našeho podpisového kroužku bude účastník a medailista mistrovtsví světa a Evropy v kanoistice Radek Šlouf, který se spolu s Josefem Dostálem kvalifikoval v deblkajaku na olympiádu v Tokiu 2020," dodává Miroslav Duda.

Partnery závodu jsou Plzeňský kraj, město Plzeň, Nadace 700 let města Plzně a Svaz lyžařů České Republiky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24