Krčálovo předsednické „NE“ překvapilo ČSSD Vysočina

Na konci října bude ČSSD Vysočina volit nové stranické vedení. Na osobě předsedy panuje mezi sociálními demokraty všeobecná shoda: Petr Krčál. Pro jistotu ale položil Občasník Krčálovi rutinní otázku: „Budete kandidovat na předsedu?“ Obratem přišla odpověď SMS zprávou: NE. (více zde)

Logicky druhým kandidátem ve stranické struktuře je statutární místopředseda: radní pro školství Jana Fialová.

Dotazy Občasníku funkcionářům ČSSD na obsazení funkce krajského předsedy spustily lavinu telefonátů. Dosavadní předseda Krčál chtěl uvolnit předsednickou židli pro někoho jiného. Osm let ve funkci předsedy se podepsalo i na jeho zdravotním stavu.

Jenže sociální demokracie si na Vysočině neumí představit v čele někoho jiného než Krčála. Předseda Krčál má ve straně přezdívku „Páter“ pro svůj otcovský přístup a udílení rozhřešení problémů života strany,

„Lidovci chodí do kostela, my se chodíme vyzpovídat k páterovi,“ vysvětlil jeden z komunálních politiků ČSSD s podmínkou anonymity vznik přezdívky krajského předsedy Krčála.

K rozřešení vnitřního dilema předsedy Krčála o dalším období v čele vysočinské ČSSD údajně napomohl hejtman Jiří Běhounek: Když nebude kandidovat Krčál na stranické funkce, nebude Jiří Běhounek kandidovat na post lídra ČSSD pro krajské volby 2020.

Hejtmanův „nůž na krk“ předsedy Krčála podle informací zevnitř sociální demokracie zafungoval. Petr Krčál bude kandidovat na předsedu sociální demokracie na Vysočině.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů