Květoslav Šimek
17. října 2019 • 11:16

Zastavte stroje, kopačky stranou! Šály pro fanoušky potřebuje Theophilos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nenápadné bohumínské dílně Jiřího Jančaříka jely japonské pletací stroje naplno. Nitky se sbíhaly do klubových barev fotbalového Slovanu Bratislava, když přišla „žhavá“ poptávka. Šály a kšiltovky pro početnou skupinu spolumajitelů koně Theophila z DK iSport-Váňa před Velkou pardubickou. „Fotbal počká, tohle musíme stihnout!“ reagoval Jančařík. V sobotu šály a čepice dokončil, v neděli zdobily vítězný tým.



Největšími odběrateli Jiřího Jančaříka z firmy ForFans jsou fotbalisté a hokejisté. Klubovými šálami zásobuje například fanklub FC Barcelona. S koňskými zakázkami má ovšem také zkušenosti.

Právě z jeho dílny vzešla před pěti lety vůbec první fanouškovská šála pro dostihového koně. Měl ji Sherardo, který byl v roce 2014 ve Velké pardubické devátý. „S Jirkou jsme kamarádi, nechal jsem u něho dělat klasické šály pro nás a pro fanoušky a sám pak přišel s nápadem, že udělá šálu i pro Sherarda,“ vzpomíná majitel a fotograf Zenon Kisza. „Pořádná plachta, koňská velikost XXXXL, měla úspěch. Byla parádní.“

Další „koňskou“ šálu si u Jančaříka před rokem objednal tým vítězného Tzigane du Berlais. Byla v barvách obce Dvorce, kde trenér Pavel Tůma šampiona trénuje. Jančařík už tehdy vyráběl i první šály pro Dostihový klub iSport-Váňa, v jehož barvách běhá Theophilos. „Měl jít Velkou už před rokem, ale těsně to nevyšlo, ze startu byl vyškrtnutý na poslední chvíli,“ vybavuje si Jančařík.

Kůň Sherardo od majitele Zenona Kiszi měl unikátní pletené fanouškovské šály už na Velkou pardubickou 2004 a 2005.
Kůň Sherardo od majitele Zenona Kiszi měl unikátní pletené fanouškovské šály už na Velkou pardubickou 2004 a 2005.

Když se mu v týdnu před Velkou pardubickou ozval Martin Hašek, redaktor deníku Sport, že by pro členy unikátního syndikátu narychlo potřeboval další šály a kšiltovky, neváhal ani okamžik. Odložil zakázky pro fotbalisty Slovanu Bratislava a Nitry, přehodil barevné špulky nití a pustil se do práce. „Fotbalisty dodělám příští týden, tohle je priorita,“ hlásil Jančařík.

Na výrobu potřeboval zhruba den, v sobotu měl hotovo. „Předlohu jsem měl už z loňska, jenom jsem změnil font písma a vlezla se tam i jednička. Původně to bylo myšleno jako startovní číslo, ale po vítězství se tam jednička k Theophilovi náramně hodí. Já to u televize strašně prožíval. A myslím, že nemusím říkat, komu jsem fandil.“

Fanouškovské šály i kšiltovky měly v Pardubicích úspěch. „Konečně mám taky jednu, jsou parádní,“ usmívala se trenérka Pavla Váňová, když ji po vítězném dostihu dostala jako dárek. Stejně jako Josef Váňa a žokej Josef Bartoš. Zkušený trenér se hned ukázal jako praktik. „Kvalita, žádný šunt, kolik stojí jedna?“ zajímal se.

A překvapení na závěr. Jiří Jančařík by rád stihnul ještě jednu speciální zakázku. Pro Theophila. „V listopadu na to skočím, koník si to zaslouží!“

Štastný Váňa slaví jedenáctý trenérský triumf. Takových syndikátů by mělo být víc, chválí legendární žokej
Video se připravuje ...

Redaktor Sportu Martin Hašek o syndikátu iSport-Váňa: Utvořili jsme super tým
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud