Vyhlášení vítězů Ceny JCSI pro mladé tvůrce

Michal Grayevsky s porotci: Alvaro Pereira, Oliver Mahrdt, Lisa Azuelos, Anne Bahr Thompson, Devin Woods, Amanda Nguyen, Fred Graver a Camille Bidermann

Michal Grayevsky s porotci: Alvaro Pereira, Oliver Mahrdt, Lisa Azuelos, Anne Bahr Thompson, Devin Woods, Amanda Nguyen, Fred Graver a Camille Bidermann

Ronald S. Lauder, prezident WJC

Společnost JCS International vyhlásila tři vítěze Ceny JCSI pro mladé tvůrce pro rok 2019 (JCSI Young Creatives Award 2019). Vítěznými krátkými filmy vybranými mezi 26 finalisty, kteří zaslali své příspěvky na letošní téma „Postavte se za mír", jsou: Next To Me (Vedle mě) (Filipíny), It Starts Within (Začíná to uvnitř) (Albánie) a P.E.A.C.E. - A Spoken Word (Mluvené slovo) (Spojené království).

Cena JCS International pro mladé tvůrce byla založena s cílem podpořit mladé talenty na celém světě a vyvolat rozhovory o míru. Společnost JCS International byla založena podnikatelem a filantropickým lídrem Ronaldem S. Lauderem. Organizace se sídlem v New Yorku se zabývá celou řadou činností a služeb, včetně advokacie, výzkumu politik, strategické komunikace a tvorby obsahu.

„Cenu JCS International mladých tvůrců považujeme za zvláště účinný způsob prosazování míru prostřednictvím umění," říká Lauder, který je sám laureátem ceny Directorate Award z 34. mezinárodního festivalu Emmy v roce 2006. „Letošní vítězové představují tři vynikající příklady této vize."

Vítěze roku 2019 vybrala odborná komise mezinárodních porotců, kterou tvořil Michal Grayevsky, předseda poroty, prezident JCS International a zakladatel Ceny pro mladé tvůrce; Amanda Nguyen, zakladatelka a generální ředitelka organizace Rise; Fred Graver, konzultant; Anne Bahr Thompson, výkonná ředitelka filantropie, Synergos; Lisa Azuelos, filmová producentka a režisérka; Devin Woods, programový manažer, Big Bad Boo; Alvaro Pereira, televizní novinář a Oliver Mahrdt, producent filmů a festivalů.

Tito tři vítězové poletí do New Yorku, kde v sobotu 23. listopadu na mezinárodním televizním festivalu Emmy World Television Festival převezmou svou cenu. Předávání cen International Emmy Awards bude následovat v pondělí 25. listopadu.

Informace o vítězích:

Next To Me

Autor: Breech Asher Harani

Země: Filipíny

Obsah: Po bitvě na Marawi na Filipínách v roce 2017 se mnoho muslimů stěhovalo z Marawi do Mindanao. Vykořeněné děti byly nuceny změnit školy. V nových školách byly šikanovány a diskriminovány, zejména v nemuslimských komunitách.

It Starts Within

Autor: Artes Ferruni

Země: Albánie

Obsah: Se všemi světovými problémy může někdy být těžké postavit se za mír. Kde má vůbec člověk začít? Tento film dává jednoduchou, ale zásadní odpověď na tuto otázku. Mír přichází zevnitř - a pouze odtud se může mír dále šířit.

P.E.A.C.E. - A Spoken Word

Autor: Funke Alafiatayo

Země: Spojené království

Obsah: Tento mluvený film, který napsala a ve kterém účinkovala Funke Alafiatayo, podněcuje diváky k přemýšlení o tom, jaké by to bylo, kdyby každý z nás věnoval jednu minutu podpoře míru.

Kontakt: community@mg745fifth.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1009268/JCS_International___Ronald_S_Lauder.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1011733/JCS_International2.jpg

Klíčová slova USA-kultura-film-JCS International

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.