Ministr vnitra ocenil nejlepší borce v požárním sportu. Dočkal se i Klvaňa (VIDEO)

Hvězda světového požárního sportu

Večer patřil nejlepším sportovcům Ministerstva vnitra. Mezi oceněnými nesměli chybět ani příslušníci Hasičského záchranného sboru ČR, kteří pravidelně vozí nejcennější kovy z řady evropských a světových mistrovství.

Slavnostní večer se uskutečnil v Kongresovém sále České národní banky. Letošní ocenění si odneslo reprezentační družstvo v disciplínách TFA a Daniel Klvaňa jako jednotlivec v požárním sportu. Skleněný pohár a diplomy si ocenění převzali z rukou náměstka generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Františka Zadiny.



Daniel Klvaňa je velikou nadějí a ve svém mladém věku už zároveň i hvězdou nejen Českého, ale i světového požárního sportu. V roce 2017 vybojoval v Tureckém Izmiru titul mistra světa v disciplíně běh na 100 metrů s překážkami. V letošním roce člen Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje nejdříve vylepšil v této disciplíně Český halový rekord.

Po zásluze odměněni! Hasičům Středočeského kraje se poklonil ministr vnitra

V následujících měsících postupně i Český rekord pod otevřeným nebem a poté na mistrovství světa v Ruském Saratově i rekord světový. Ten má nyní hodnotu 14 sekund a 70 setin. Na tomto mistrovství získal Daniel Klvaňa stříbrnou medaili v běhu na 100 metrů překážek a byl členem reprezentačního družstva hasičů, které na tomto mistrovství obsadilo celkové třetí místo v hodnocení národů.

(pšt, hasicskelisty.cz, zdroj a foto: GŘ HZS ČR)