Dvanáctka padla v derby, pak se ukázala v Pardubicích

17. 10. 2019
Redakce

Opava – Naše dvanáctka po delší době poznala hořkost porážky. Na „Šoupalce“ prohrála s domácím Baníkem 1:4, když jediný gól hostů vstřelil Jiří Lazar.

„Byť utkání kluci naprosto odmakali a vydali se ze všech sil, po konfrontaci s vedoucím celkem soutěže musím konstatovat, že soupeř byl fotbalově mnohem dále, než jsme zatím my. Soupeř byl prostě lepší v herních činnostech jednotlivce, ať už ohledně vedení či zpracování míče, všeobecně byl rychlejší, agresivnější a důraznější, ale hlavně nás předčil v takovém fotbalovém myšlení, inteligenci a zejména předvídavosti a zvolení ideálního řešení, kdy jsme byli neustále minimálně o krok pozadu,“ začal zápas obšírněji rozebírat trenér Opavy Marcel Klajmon.

„Na druhou stranu beru i to, že jsme od soupeře obdrželi zatím nejmenší počet branek v soutěži, i když občas při nás stálo štěstí, nebo nás podržel Miky v bráně. Sami jsme mohli při vyšší kvalitě provedení několikrát domácím zavařit před jeho vlastní bránou. Z jednotlivců bych vyzdvihl výkon Dana Faldýna, a byť soupeř hrál na rozdíl od nás v úzké rotaci, do budoucna mi nezbývá nic víc než opět konstatovat, že se máme v čem zlepšovat a na čem v trénincích pracovat,“ dokončil své hodnocení trenér.

FC Baník Ostrava – SFC Opava U12 4:1
Branka SFC: Jiří Lazar.
Sestava SFC: Mikuláš Poláček, Václav Slanina, Matěj Matýsek, Jáchym Šejda, Šimon Mac, Matouš Polák, Jiří Lazar, Jakub Stareček, Jakub Dobiáš, Jonáš Vincker, Marek Dočkal, Lukáš Bolík, Matěj Balint, Daniel Faldýn, Štěpán Pěruška, Adam Fuchsig, Daniel Pogats, Václav Holuša. Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička, Martin Prohászka.

Na minirepublice s jedinou porážkou

Dvanáctka se představila i na minireplublice v Parudbicích. Tento turnaj zvládli Slezané s jedinou porážkou. Tu utrpěli od žilinských Šošonů v poměru 1:3.

Další výsledky:
SFC Opava U12 – MFK Modřice 3:1
SFC Opava U12 – FK Pardubice 2:1
SFC Opava U12 – SKP České Budějovice 4:0.

Sestava SFC: Matěj Balint, Jakub Dobiáš, Marek Dočkal, Daniel Faldýn, Jiří Lazar, Šimon Mac, Matěj Matýsek, Štěpán Pěruška, Daniel Pogats, Mikuláš Poláček, Jakub Stareček, Šimon Tomčík, Jonáš Vincker. Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička a Martin Prohászka.
sdílet