Hlavní obsah

Brazilec z Realu Madrid v čele žebříčku, hned po něm Hložek! Mladý sparťan boduje

Praha

Studie takřka vědecká. Výzkumný tým CIES Football Observatory připravuje různé zajímavé informace, statistiky či průzkumy. Tentokrát se zaměřil na mladé hráče, na jejich zkušenosti a potenciál. V aktuálním žebříčku výrazně zabodoval také Adam Hložek, sedmnáctiletý talent pražské Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Adam Hložek se raduje z vedoucího gólu proti Jablonci.

Článek

Fotbaloví experti mají jasno. Největším současným talentem je Jadon Sancho. Devatenáctiletý mladík, který se v minulých dnech hned dvakrát představil v pražském Edenu. Nejprve proti Slavii v dresu Dortmundu, pak s Anglií proti české reprezentaci.

Výzkumný tým vybral 50 nejlepších hráčů na světě narozených v roce 2000 a 50 nejlepších ročníku 2001 a mladších.

Adam Hložek patří do kategorie druhé, je ročník 2002 a teprve v červenci oslavil 17. narozeniny.

Experti s Hložkem počítají

Mladší kategorii vládne 18letý Rodrygo Silva de Goes, zkráceně Rodrygo. Brazilský útočník měl v létě skvělý debut za Real Madrid, když v přípravném turnaji International Champions Cup v americkém Houstonu vstřelil Bayernu Mnichov parádní gól z přímého kopu.

Hned za Rodrygem se o druhé místo dělí Fernando Cardozo z portugalské Boavisty a právě Hložek.

Velký sparťanský talent si už na podobné pocty zvyká. Třeba expertní skupina serveru uefa.com ho spolu s dalším českým mladíkem Alexem Králem zařadila mezi padesát největších evropských fotbalových hvězdiček, které by mohly v této sezoně zazářit.

Výzkumný tým CIES Football Observatory teď vyvinul exkluzivní způsob měření zkušenostního kapitálu hráčů podle času stráveného na hřišti a úrovně odehraných zápasů.

Parádní trefa osmnáctiletého mladíka v dresu Realu Madrid

Reklama

Související témata: