Finanční tipy pro všechny studenty

Na střední a vysoké škole se od studentů vyžaduje, aby se učili matematiku, angličtinu, vědu a různé historické dějiny. Tito mladí lidé ale častokrát selhávají ve vědě, kterou by každý měl ovládat – ve vedení osobních financí. Není proto divu, že čím dál více lidí se zadlužuje již v tomto věku. V dnešní veřejné škole chybí finanční gramotnost a mladí lidé za to platí (někdy po zbytek svého života).

Stanovte si plán výdajů

Ze všech finančních tipů je nejdůležitější vypracování plánu výdajů. Když vstoupíte na vysokou školu, budete konečně zodpovídat sami za své finance. Je důležité, abyste si vytvořili správné finanční návyky. Váš plán výdajů bude jedinečný. Finanční návyky, které si ve svých 20 letech vybudujete jako mladý dospělý, vás jako dospělé zachrání před horami zadlužení a nekonečnými bolestmi hlavy. Než začnete tento školní rok, naplánujte si všechny své výdaje tak, abyste každý měsíc alespoň 10 % svých příjmů ušetřili.

Hotovost místo karty

Někteří odborníci doporučují používat hotovost namísto karty, protože hotovost vytváří více „pocitu utrácení“. Pokud dáváte přednost obchodování v hotovosti, měli byste zvážit metodu obálky. Metoda obálky je, když vložíte hotovost do obálek určených pro různé kategorie vašeho rozpočtu. Tato metoda vás naučí utrácet peníze, pouze pokud je máte.

Zvyšte své příjmy

Skvělý způsob, jak zlepšit plán výdajů, je získat práci na částečný úvazek. Ta vám poskytne dodatečný příjem na zábavné věci s přáteli, na jídlo, na víkendové cestování a na luxusnější stravování. Práce na částečný úvazek vám také poskytne skutečné světové zkušenosti v oblasti služeb zákazníkům a rozvine disciplínu nezbytnou pro vaši budoucí kariéru. Získání práce na částečný úvazek vás naučí „hodnotu peněz“.

Finance jsou velmi zajímavou oblasti. Mám zkušenosti a ráda se o ně s vámi podělím.