Stane se Tesla plnohodnotným pojistitelem?


			Stane se Tesla plnohodnotným pojistitelem?
18.10.2019 Produkty, Zahraničí

Celosvětově známý vizionář a inovátor Elon Musk – muž, jenž například sní o kolonizaci planety Mars, se nikdy nebál bořit bariéry. A nyní to vypadá, že se rozhodl poskytovat pojistnou ochranu pro majitele jeho vozů Tesla.

Každý, kdo odvětví sleduje blíže, se dozví, že „Tesla pojištění“ nabízí pojistné o celých 30 % levnější ve srovnání s aktuálně dostupnými tarify na trhu. Pravda, zatím je to omezené pouze na stát California, nicméně zajímavé jsou dlouhodobé plány Tesly.

Podle informací Financial Times vystupuje nyní výrobce aut i jako pojistný makléř poskytující „Tesla pojištění“ přes speciálního prostředníka Markel. A nezůstane jen u toho. „Probíhají další kroky,“ měla prohlásit Tesla, jež hodlá nakonec upisovat krytí jako plnohodnotná pojišťovna. Prozatím nebyly ale sděleny žádné další podrobnosti.


Mohlo by vás zajímat: Michal Fremr a Radek Novák: „STAR“ má ambice zlepšit český pojistný trh


V tuto chvíli není pojištění majitelů vozů Tesla exkluzivně sjednáváno „tovární pojišťovnou“. „I když věříme, že „Tesla pojištění“ předkládá přesvědčivou nabídku novým i stávajícím vlastníkům aut, zákazníci si mohou vybrat jakékoli pojištění třetí strany, které sami preferují,“ sdělil výrobce na svém webu.

Musk poprvé odhalil zájem vstoupit na trh pojištění během debaty s analytiky o výsledcích 1. kvartálu v dubnu tohoto roku. Původně plánoval nové pojištění na květen. To mělo využívat data systému Autopilot pro výpočet pojistného. Nicméně v červnu během výroční konference firmy sdělil, že pojištění je stále ve fázi vývoje a bude uvedeno na trh teprve po jeho dokončení. A také po nespecifikované akvizici…


Mohlo by vás zajímat: Jak na komíny? Povinnosti při čištění, revizi a kontrole spalinových cest


Ne všichni jsou přesvědčeni, že Tesla má šanci být na trhu pojištění úspěšná. Například Warren Buffet se před akcionáři Berkshire Hathaway vyjádřil, že podle něj to není dobrý plán. „Úspěch výrobců vozidel vstupujících do branže pojištění je asi tak pravděpodobný, jako úspěch pojišťovny s plánem nastoupit do výroby aut,“ řekl doslova. „Vsadil bych se v neprospěch takového plánu u obou.“

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články