18.10.2019 8:43

Larkin Poe se po roce vrací do Prahy Doporučeno

Larkin Poe při první návštěvě Prahy, Palác Akropolis 25. 3. 2019 Larkin Poe při první návštěvě Prahy, Palác Akropolis 25. 3. 2019 Foto: Martin Juha/musicweb.cz

Sesterská dvojice z Nashvillu Larkin Poe oznámila začátkem týdne termíny koncertů evropského turné v roce 2020. Na základě svého letošního úspěchu, kdy sestry Lovellovy ve své koncertní premiéře v České republice zahrály na pódiu beznadějně vyprodaného klubu Paláce Akropolis a doslova uchvátily přítomné publikum, se vrátí i do Prahy.

Svou koncertní tuzemskou premiéru si Larkin Poe odbyly 25. března 2019. Jejich koncert byl původně oznámen do menšího prostoru hudebního klubu Jazz Dock, ale vstupenky se vyprodaly během několika týdnů, a tak byl koncert přeložen do Paláce Akropolis. I tento sál byl vyprodán dlouho dopředu. Americké sestry Rebecca, které je teprve 28 let, a o dva roky starší Megan Lovellovy se ve své tvorbě vracejí ke kořenům americké hudby, k žánrům jako blues, rock a folk.

Tato dvojice vydala před časem kritikou velice ceněné album Venom & Faith, díky němuž se dostaly do centra pozornosti jako umělkyně, které dokážou vdechnout nový život hudebnímu dědictví svého dětství. Hudebnice, které svou tvorbou zobrazují to, jak by měly znít kořeny rocku. Potomkyně slavného amerického spisovatele Edgara Allana Poea vystupují jako Larkin Poe od roku 2010. Zlomovým rokem jejich kariéry byl rok 2014, kdy sestry vydaly své první studiové album nazvané Kin a také poprvé koncertovaly na legendárním festivalu v Glastonbury. Kromě dvou zmíněných desek ještě nahrály dvě studiové - Reskinned v roce 2016 a Peach v roce 2017.

Čtyři alba nahraná za posledních pět let, přičemž nyní mají již pracovat na další řadové desce, která by teoreticky měla zaznít i na pražském jarním koncertě, naznačují, že dívky o nápady nouzi nemají. Samy sebe vnímají jako mladší sestry od The Allman Brothers a předskakovaly mnoha známým umělcům včetně Elvise Costella nebo Keithe Urbana. Poslední zmíněný však spíše spadá do kolonky pop country, ale ani country není sestrám vzdálená. Již v letech 2005-2010 působily v kapele Lovell Sisters, kde kromě Rebeccy a Megan působila ještě jejich třetí sestra Jessica.

 

 

 

Právě zde čerpaly nejvíce z klasické hudby a právě z bluegrassu. Jako malé navštěvovaly hodiny klavíru a houslí a byli členy dětského orchestru. Poté taktéž začaly veřejně vystupovat se sborem, kde nabraly nejvíce pěveckých zkušeností. Objevily se v rádiové show A Prairie Home Companion (o níž byl natočen taktéž film, kde v hlavních rolích hrály Meryl Streep a Lindsay Lohan) a v roce 2006 vyhrála Rebecca jako jediná žena a nejmladší účastnice soutěž ve hře na mandolínu na MerleFestu. Bylo jí pouhých 15 let. Nakonec country a bluegrass mají v krvi – pochází ze severní části Georgie a poté přesídlily do Nashvillu v Tennessee. Jen se změnou kapely změnily i image z hodných dívek na rockové divošky.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Tentokrát Larkin Poe zavítají do pražského klubu Lucerna Music Baru 25. května 2020. Předprodej vstupenek bude zahájen v pátek 18. října v 10:00 v předprodejní síti Goout.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.