Allianz má nejlepšího mluvčího roku 2019 v České republice

18.10.2019 Tiskové zprávy

Senior manažer interní a externí komunikace Allianz pojišťovny Václav Bálek, získal první místo v soutěži Mluvčí roku a stal se Nejlepším mluvčí soukromého sektoru v České republice.

Do Allianz pojišťovny přišel Václav Bálek z České pojišťovny, kde působil mnoho let jako její mluvčí. Předtím se staral o sponzorské a reklamní aktivity ČP. Dlouholeté zkušenosti má také z novinářské práce v Českém rozhlase, komerční TV a několika denících.

Václav Bálek je absolventem Fakulty žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze. Od doby svých rozhlasových začátků v magazínu Pozor, zákruta! se stal velkým fanouškem motorismu. Kromě Public Relations patří mezi jeho další koníčky knížky, je například velkým obdivovatelem Bohumila Hrabala. Několik let se také věnuje tréninkům komunikačních dovedností a práce s médii.  


Mohlo by vás zajímat: MARSH: Zvýšení pojistného u globálního podnikatelského pojištění o 6 %


Porota soutěže složená z více než dvou desítek expertů na oblast PR a zkušených novinářů letos nově hodnotila kandidáty ve třech soutěžních kategoriích – nejlepší mluvčí veřejného sektoru, nejlepší mluvčí soukromého sektoru a PR tým roku. O vítězný titul se v každé z nich utkali tři finalisté, které porota vybrala z pěti kandidátů s největším počtem nominací. Porota měla letos k dispozici i kvalitativní a kvantitativní mediální analýzu od Monitory, která rozebírala výsledky konkrétního mluvčího i firmy v delším sledovaném období.


Mohlo by vás zajímat: TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2018 v Česku dle oPojištění.cz


Letošní ročník vyhlásil PR Klub, který sdružuje experty na komunikaci z řad ředitelů komunikace, tiskových mluvčí, PR manažerů a konzultantů. Navázal tak na tradiční ocenění Tiskový mluvčí roku, které začal Český klub mluvčích společně s Komorou public relations udělovat v roce 2003. Jejich zástupci se na výběru podíleli i letos. Posláním soutěže je upozornit na profesionální a etickou práci mluvčích a celkově přispět ke správné prezentaci této profese u odborné i laické veřejnosti.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články