Spojení proti obrům. Norwegian a JetBlue propojí své sítě

Norwegian na dálkové lety nasazuje Boeing 787 Dreamliner. Foto: Norwegian.comNorwegian na dálkové lety nasazuje Boeing 787 Dreamliner. Foto: Norwegian.com

Na obou stranách Atlantiku patří k mladším dopravcům, kteří zažily v posledních letech velký růst a snaží se ukousnout čím

Na obou stranách Atlantiku patří k mladším dopravcům, kteří zažily v posledních letech velký růst a snaží se ukousnout čím dál větší podíl na trhu, kde vládnou výrazně větší aerolinky. Letecké společnosti Norwegian Air Shuttle a JetBlue se rozhodly spolupracovat při prodejích letenek mezi Evropou a USA a propojit své sítě linek.

Podle podepsané dohody o společném záměru by mělo dojít k propojení rezervačních systémů obou dopravců během začátku příštího roku. Cestující tak budou mít možnost na jedné letence pokračovat například v USA po příletu do některých z destinací Norwegian dál do jiného města v síti JetBlue.

„Umožní nám to výrazně zvětšit naši síť linek na obou stranách Atlantiku,“ řekl šéf Norwegian Geir Karlsen. Díky propojení JetBlue půjde lépe kombinovat například i spojení do Karibiku či Střední Ameriky. Celkem má jít o propojení se 60 amerických měst a 40 destinací v Karibiku a Latinské Americe.

Norwegian aktuálně nabízí téměř 50 přímých linek mezi Evropou a USA, hlavními destinacemi jsou New York, Boston a Fort Lauderdale. JetBlue zatím do Evropy nelétá, chce ale od roku 2021 zahájit provoz s úzkotrupými Airbusy A321LR.

Transatlantické spojení zažívá v posledních letech velký boom, většina velkých hráčů oznámila na příští rok další posílení provozu a otevření nových linek.

Tagy JetBlue Norwegian Air Shuttle transatlantické lety
2 komentáře