Liberec jde do derby bez Musy, který byl ve velké formě. Hoftych věří, že ho nahradí mladší...

Liberec jde do derby bez Musy, který byl ve velké formě. Hoftych věří, že ho nahradí mladší...

Podještědský stadion U Nisy bude v rámci 13. kola hostit tradiční severočeské derby s pořadovým číslem 52. Hostující Jablonec nevyhrál na půdě rivala od té doby, co ho vedl Jaroslav Šilhavý a Petr Rada by tuto statistiku velmi rád změnil...

"Každé derby má svůj náboj. Působil jsem tu a znám tu spoustu lidí. Atmosféra a kulisa je lepší, když se hraje takový zápas. Pokud jste trenér, prožíváte každý duel, je pak jedno jestli jde o Liberec nebo Budějovice. Derby má svůj význam. Rivalita i tradice tu je. V posledních letech je to v rámci parametrů. Chce to, aby se lidé fotbalem bavili. Oba týmy budou chtít vyhrát. Má být ideální počasí a čas na fotbal. Všechno by mělo být optimální pro fotbal. Liberec asi zatím není spokojený se svým bodovým ziskem. Každoročně budí respekt. Mají tituly, hráli Evropskou ligu, to není potřeba zdůrazňovat. Čeká nás těžké utkání," uvedl na webu fkjablonec.cz Rada, jenž bude kvůli zranění postrádat Jana Matouška, jehož nemohl využít ani nedávno proti Slavii.

"V reprezentační pauze jsme nebyli kompletní, dostali prostor hráči, kteří nenastupovali v základu. Před takovým zápasem jako je derby, je přeci jen trochu problém, když se reprezentanti rozjedou. Bohužel Honza Matoušek má svalové problémy. Na sto procent nebude k dispozici, jeho zdravotní stav to neumožňuje. Bohužel. Je to svalové zranění a je to pro nás nepříjemné. Byl to jeden z našich nejproduktivnějších hráčů. Musíme se s tím vypořádat. Fotbal zranění přináší, nedá se nic dělat," krčil na klubových stránkách bývalý kouč obou slavných pražských "S".

Jeho protějšek Pavel Hoftych zažije atmosféru podještědského taháku poprvé. "Těšíme se na to. Má to tu tradici, 52. zápas, je hodnotná dávka. Uvidíme, jak dáme sestavu do kupy. Máme stejnou komplikaci jako Petr Rada s Matouškem, nám bude chybět vykartovaný Musa. Je to pro nás ztráta, byl ve velké formě. Pevně věřím, že ho nahradí mladší. V sobotu budeme stát proti kvalitnímu soupeři s kvalitním trenérem, budeme se snažit se k našemu soupeři bodově dotáhnout v tabulce. Vím, že tu probíhá hecovačka mezi lidmi, kteří jsou například spolu v práci. Věřím, že to bude pro lidi motivace a vytvoří se na stadionu dobrá atmosféra. Chci, aby to byl dobrý zápas," přál si podřízený Ludvíka Karla, jehož čtvrteční vyjádření nabídl web fkjablonec.cz.

Libereckou svatyni bude v sobotu od 14:30 hájit sedmadvacetiletý Filip Nguyen. "Chybí nám body z některých zápasů. Chceme se dotáhnout do horní poloviny tabulky. Porveme se o to, abychom zvítězili a připsali si tři body. Moje bilance s Jabloncem není příznivá, doufám, že vyhrajeme a budeme mít tři body. Dávat pozor bychom si měli na Martina Doležala, ze stran pak na Sýkoru a Jovoviće. V našich zápasech padá celkově hodně gólů, tak věřím, že bude hodně padat i do sítě Jablonce," doplnil chválený gólman, po němž si vzal slovo i jeho zkušenější víkendový soupeř, jenž v prvních dvanácti duelech sezony inkasoval sedmnáctkrát...

"Na zápas se těšíme jako kabina. Je to derby, poctivě jsme trénovali, v repre pauze jsme se trochu zaměřili na kondici a věřím, že to zúročíme v zápase samotném. Pozor si budeme muset dávat především na Romana Potočného. Chceme vyhrát pro nás a pro naše fanoušky. Víme, že je to důležité," uzavřel na stránkách fkjablonec.cz čtyřiatřicetiletý Vlastimil Hrubý, který je jedničkou Peltova klubu již šestou sezonu v řadě.