Vojtěch Grűn přivezl z Půlmaratonu v Legnici bronz. Ve své kategorii dosáhl na stříbrnou medaili

19. října 2019, sport, přečteno: 1668×

Pozvánku na Legnický půlmaraton obdrželi Blanenští již počtvrté. Naši vytrvalci zde stabilně dosahují vynikajících výsledků. V letošním roce se nejlépe dařilo Vojtěchu Grűnovi, který si svým výkonem zajistil místo na bedně. V blanenském tandemu nechyběl ani Michal Krška. Zatímco vloni skončil patnáctý ve své kategorii, letos mu patří sedmnáctá příčka.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Osmý ročník Legnického půlmaratonu proběhl v neděli 6. října. Trasa závodu, který odstartoval ve Wroclawské ulici v samotném středu města, vedla běžce v rámci prvního kola i dalšími legnickými ulicemi. Druhé a třetí kolo je pak navedlo až k cíli do městského parku.

Zatímco na start závodu, který byl společný jak pro maratonce, tak pro účastníky zbrusu nového běhu na deset kilometrů, se postavila zhruba tisícovka běžců, do cíle jich nakonec doběhlo pouze tři sta sedmdesát šest. Počasí našim borcům vcelku přálo, teplota se pohybovala okolo osmi stupňů a bylo slunečno, jejich výkon alepatrně ovlivnila nešťastná chyba našich polských kolegů, kteří si o hodinu spletli čas závodu. Na start se tak museli postavit na poslední chvíli, a na rozběh a zahřátí už bohužel nezbyl čas.

Pro delegaci z Blanska, vedenou Ivou Kratochvílovou, referentkou z oddělení propagace a zahraničních styků, byl v Legnici připraven i doprovodný program. Jeho součástí byl také prvoligový zápas mužů v házené.

Oběma zúčastněným gratulujeme a děkujeme za vynikající reprezentaci města.


Vojtěch Grűn (vlevo) si i přes komplikace na startu doběhl pro bronzovou medaili v celkovém pořadí, Michalu Krškovi (vpravo) patří třiačtyřicátá příčka. Foto: archiv M. Kršky

Jana Franchi
předsedkyně komise pro zahraniční styky

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor