To je sedmička zástupců středních Čech mezi 53 pozoruhodnými realizacemi z celé republiky, které se ucházejí o podporu příznivců architektury. Webové hlasování veřejnosti na www.stavbaroku.cz trvá jen do neděle. Konkrétně do 12. hodiny 20. října.

V průběžném pořadí si mezi středočeskými stavbami nejlépe vede rekonstrukce dolnobřežanského zámku, následované veleňskou školou. Naopak s nejmenší přízní – alespoň tou vyjádřenou počtem hlasů – se aktuálně setkává projekt řevnického Corsa Pod Lipami. Pokud by příznivci svou podporou chtěli zvýšit šance na úspěch některého ze svých favoritů, mají na to čas pouze do nedělního poledne.

Torzo talířovité mísy, které se našlo při záchranném archeologickém výzkumu v rámci rekonstrukce náměstí ve Stříbrné Skalici.
Archeologa zajímají i výrobky z 20. století

Samostatné hlasování se pak na stejném webu týká ryze středočeského klání v rámci soutěže Stavba roku Středočeského kraje, do níž investoři, projektanti či stavební firmy přihlásili 20 objektů. V tomto případě je hlasování veřejnosti otevřeno až do neděle 10. listopadu. Už nyní zde mají ty objekty, jež se účastní i celorepublikového klání, větší podporu než v celostátním měřítku. Například rekonstrukce dolnobřežanského zámku získala v krajském měřítku již 831 kliknutí, zatímco celorepublikově 683 hlasy. A rekonstrukce Mateřské školy Pod Homolkou v Berouně vévodí průběžnému pořadí dokonce s 6195 hlasy! Rozhodně přitom nejde o jediný projekt, jehož podpora se v kraji šplhá do tisíců.

Středočeští zástupci v cílové rovince hlasování veřejnosti soutěže Stavba roku 2019

- Rekonstrukce arcibiskupského zámku a zahrad na hotel, Dolní Břežany: 683 hlasy
- Navýšení kapacity ZŠ Veleň a rozšíření o II. stupeň ZŠ: 524 hlasy
- Nová zkušebna exhalací Česana-jih v Mladé Boleslavi: 479 hlasů
- Rodinný dům Radimovice: 441 hlas
- Novostavba Mateřské školy Úsměv v Benešově: 184 hlasy
- Hospoda se sálem v Máslovicích: 108 hlasů
- Corso Pod Lipami v Řevnicích: 86 hlasů

Zdroj: www.stavbaroku.cz

Orlická přehrada.
V Orlíku na zimu ubyde sedm metrů vody

Řešení serverů Krajského úřadu Středočeského kraje
Za nové řešení svých serverů očekává kraj uznání profesionálů