Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia doma přehrála Příbram. Obrat řídil dvougólový kapitán Souček

Nešlo o jednoduché utkání, jak se zprvu očekávalo. Fotbalisté Slavie ještě o přestávce prohrávali doma s Příbramí v utkání 13. kola první ligy 0:1, nakonec vyhráli 3:1. Na branku příbramského Michala Škody odpověděl dvěma trefami, z toho jednou z penalty, kapitán Tomáš Souček. Vlastní gól si pak dal stoper Marek Kodr.

Tomáš Souček slaví gól se spoluhráčem Stanislavem Teclem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Červenobílí, kteří ve středu přivítají v Lize mistrů Barcelonu, zvítězili doma v desátém ligovém zápase po sobě. Čtrnáctá Příbram vyšla venku bodově naprázdno i v šesté ligovém utkání v sezoně. Středočeši prohráli pátý z posledních šesti zápasů v soutěži.

Souboj proti sobě svedl bratry Škodovy, kteří si shodně navlékli kapitánskou pásku. V úvodu dal o sobě vedět slávistický Milan, který ale nejprve minul branku přízemní střelou z vápna a poté nedokázal zblízka zakončit hlavou.

Ve 30. minutě přišel pro domácí šok. Nový z dálky z přímého kopu vypálil, Kolář jeho střelu vyrazil na tyč a odražený míč dorazil do prázdné branky Milan Škoda. Příbram zaznamenala první ligový gól v sezoně na hřišti soupeře.

Slavia inkasovala po čtyřech kolech a teprve potřetí v ligové sezoně. Neprůstřelnost gólmana Koláře se zastavila na 788 minutách. K vyrovnání rekordu Petra Čecha ze sezony 2001/2002 mu chybělo 114 minut.

Na začátku druhého poločasu se z hranice vápna neprosadili Masopust ani Souček. Slavia stupňovala tlak a brankář Kočí vytáhl Frydrychovu hlavičku mimo tři tyče. Vzápětí se však do Ševčíkovy přihrávky vložil podle rozhodčího Zelinky hostující obránce rukou, a proto nařídil pokutový kop. Z něho zařídil v 63. minutě srovnání Souček.

O pět minut později dokonali červenobílí obrat. Stanciu odcentroval na zadní tyč na Frydrycha, který vrátil míč před branku a obránce Kodr si ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Ihned poté vytěsnil Kočí Hušbauerovu střelu před šestnáctkou na roh.

V 73. minutě přidali domácí pojistku. Souček si do vápna naběhl na Teclův centr a hlavou přesně zakončil. Středočeši mohli okamžitě snížit, ale střídající Stuparevič z dálky těsně minul.

Obhájci titulu neprohráli doma v lize 21 utkání po sobě a na Příbrami vyzráli v soutěži posedmé za sebou. V příštím kole se slávisté, kteří v ligové sezoně dosud neprohráli, představí v Plzni.

13. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:1 (0:1)

Branky: 63. z pen. a 73. Souček, 68. vlastní Kodr - 30. Michal Škoda. Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Pečenka - Franěk (video). ŽK: Kúdela - Cmiljanovič, Dramé. Diváci: 16 437.

Slavia: Kolář - Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený - Souček - Masopust (79. Van Buren), Hušbauer, Ševčík, Provod (54. Stanciu) - Milan Škoda (61. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Příbram: Kočí - Nový, Kingue, Kodr, Cmiljanovič - Voltr, Kříž (70. Hájek), Petrák, Dramé (86. Šimek), Polidar - Michal Škoda (74. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, protože jsme prohrávali a náš výkon v prvním poločase byl od 15. minuty zoufalý, mizerný. Vypadli jsme totálně z rytmu a výkon od nás nebyl dobrý. Jako klasicky po reprezentační pauze jsme se postupně rozjížděli, pomohla nám střídání. Příbram umí tyhle zápasy hrát, ať už s Plzní nebo se Spartou. Tyhle zápasy jí vyhovují, protože hodně běhají, presují a dostupují. V prvním poločase předvedli velmi organizovaný výkon. Strašně nám chyběl pohyb a v prvním poločase jsme hráli mizerně ve středu hřiště. Ve druhém poločase jsme se postupně rozehrávali. Neproměnili jsme strašně moc vyložených příležitostí, ale naštěstí nám tam spadly tři góly. Od 60. minuty byl výkon takový, jaký měl být od první minuty. Z naší strany to bylo hrozně studené a profesorské, a proto jsme si nevytvořili takový tlak, jaký jsme chtěli."

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Přijeli jsme sem v trošičku složité situaci. Chybělo nám pět hráčů základní sestavy. Kvůli tomu, že nám chyběla celá kostra týmu, dostali šanci hráči z širšího kádru a nastoupili tři hráči do 20 let, pro některé to byla premiéra v lize. Zvládli jsme to dobře zhruba do 55. minuty. Hráli jsme dobře, nepouštěli jsme Slavii do moc šancí, i když hned na začátku měli dvě, kdy to Škoda netrefil. Bohužel když pak sílil tlak Slavie a projevila se její kvalita na míči, tak byla penalta, která Slavii pomohla. Pak byla otázka času, jestli se nám to povede uhrát, nebo ne. Slavia byla jednoznačně na balonu daleko lepší, projevila velkou kvalitu a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články