Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Březina pokazil volnou jízdu a na Americké brusli skončil jedenáctý

Páté místo z krátkého programu krasobruslař Michal Březina neudržel. V úvodním závodě seriálu Grand Prix se nepopasoval ideálně s volnou jízdou a propadl se na jedenáctou příčku. Suverénně zvítězil favorizovaný Američan Nathan Chen. Mistr světa z posledních dvou let porazil o 44 bodů krajana Jasona Browna.

Březina sice podobně jako v krátkém programu na úvod solidně skočil čtverný salchow, i když znovu udělal chybu ve výjezdu. Zatím v něm není tak jistý jako loni touhle dobou. "Loni byly ty salchowy vyjetý, ale myslím, že není zas tak špatný. Je to možná jenom v tom, že si zas tak nevěřím v závodech ten skok vyjet," uvedl Březina v nahrávce pro média.

Větší problémy přišly ve druhé polovině programu, na hudbu Beatles se mu v teplém Las Vegas nedařilo. Postupně zařadil jen se dvěma otáčkami lutz, axel, flip a rittberger a nabral velkou ztrátu. "Úplně to nesedlo. Je fakt, že v té hale teplo bylo, ale to jsme měli všichni stejné. Prostě jsem ty skoky nezabalil. Nebudu se na něco vymlouvat, prostě jsem nezajel to, co jsem měl v plánu, co jsem měl natrénované," dodal Březina.

Šampionovi Chenovi tentokrát stačily k výhře jen tři čtverné skoky. I tak získal dohromady 299,09 bodu a jednoznačně triumfoval. Na druhou příčku se ze čtvrté po krátkém programu posunul i bez čtverného skoku Brown. Třetí byl vicemistr Evropy z roku 2018 Dmitrijn Alijev z Ruska.

V soutěži žen se blýskla dvěma čtvernými lutzy Ruska Anna Ščerbakovová. Úřadující juniorská vicemistryně světa díky tomu vyhrála svůj první závod seniorské Grand Prix, i když byla po krátkém programu až čtvrtá.

Seriál Grand Prix pokračuje příští týden v Kanadě. Březina bude závodit v polovině listopadu v Moskvě.

Americká brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Las Vegas:

Muži: 1. Chen 299,09 bodu, 2. Brown (oba USA) 255,09, 3. Alijev (Rus.) 253,55, ...11. Březina (ČR) 213,17.

Ženy: 1. Ščerbakovová (Rus.) 227,76, 2. Tennellová (USA) 216,14, 3. Tuktamyševová (Rus.) 205,97.

Sportovní dvojice: 1. Pcheng Čcheng, Ťin Jang (Čína) 200,89, 2. Pavljučenková, Chodykin (Rus.) 196,98, 3. Denneyová, Frazier (USA) 192,70.

Taneční páry: 1. Hubbellová, Donohue (USA) 209,55, 2. Stěpanovová, Bukin (Rus.) 206,57, 3. Fournierová Beaudryová, Sörensen (Kan.) 197,53.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články