ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Další obrat se nekonal, Rytíři jedou z Mladé Boleslavi s prázdnou

Neděle, 20. října 2019 18:53

Po osmidenní pauze čekalo Rytíře na ledě Mladé Boleslavi divoké utkání, v němž se dostali do vedení po Valským využité přesilovce. Ve druhé části ale modrobílí dvakrát inkasovali a hned na začátku třetí periody odskočili domácí do dvoubrankového trháku. Ten sice Kladenští vmžiku umazali zásluhou Jágra s Austinem, ale další využitou přesilovkou vrátil Bruslařům vedení Hrbas. Dvěma lacinnými brankami Dlapy a Klepiše pak domácí rozhodli o svém vítězství 6:3.

Další obrat se nekonal, Rytíři jedou z Mladé Boleslavi s prázdnou (Foto: Jan Pavlíček)

Na led zaplněné ŠKOENERGO arény vyjeli kladenští Rytíři i s uzdraveným obráncem Ladislavem Romančíkem, který si tak odbyl svou extraligovou premiéru v modrobílých barvách.

Do zápasu vstoupily oba týmy aktivně, o něco nebezpečnější ale zprvu byli domácí Bruslaři, jejichž úvodní dvě šance měly společného jmenovatele v Michalu Vondrkovi. Ten nejprve sám zakončoval rychlý útočný výpad a následně po Skalického přihrávce ještě vylepšil pozici střílejícímu Adamu Zbořilovi, který si ale, stejně jako předtím jeho spoluhráč, vylámal zuby na Godlovi. Na druhé straně se zaskvěl Krošelj, který levým betonem prakticky na čáře vykopl nebezpečnou dorážku Tomáše Kauta z bezprostřední blízkosti. Potom se do zakončení probíjel navrátilec Romančík, ale ani on slovinského brankáře ve službách Mladé Boleslavi nepřekonal. Skóre se poprvé měnilo v 19. minutě při vyloučení exkladenského Ševce, což byla příležitost, kterou Rytíři nepohrdli. Jágrovu střílenou přihrávku od pravého mantinelu usměrnil za záda Krošelje před brankou číhající Jakub Valský – 0:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měli Kladenští příležitost odskočit na dvoubrankový rozdíl. Po faulu na unikajícího Machače nařídili rozhodčí trestné střílení, kterého se ujal David Stach, ale kotouč se mu v rozhodujícím momentu svezl po čepeli a prakticky ani nevystřelil. Na druhé straně připravili horké chvilky kladenské obraně Pavel Musil s Oscarem Flynnem, kterého ale v dobré palebné pozici odstavil od puku Nash. Mladoboleslavského útočníka to ale mrzelo jen do 32. minuty. Tehdy se totiž vydal na útočný výlet Ondřej Dlapa, který křižným pasem našel na pravém křídle právě Flynna, jehož střela z první zapadla k bližší tyči Godlovy klece – 1:1. Domácí vyrovnávací branka nakopla a převzali herní iniciativu, kterou mohla narušit čtvrtá formace Rytířů, ale Melka ani Hajný nedokázali v skrumáži před domácí brankou dotlačit puk za čáru. Na druhé straně nejdřív hrozil střelou na vzdálenější tyč Vondrka a při dalším útočném výpadu Bruslařů si pomohl nedovoleným způsobem Hajný. V ponechané výhodě dostal od Stránského nabito teprve sedmnáctiletý bek Karel Klikorka, který svou první extraligovou trefou v kariéře otočil vývoj utkání – 2:1.

Nepříjemným způsobem začalo třetí dějství zejména pro Denise Godlu, který se po kombinaci Skalického a Vondrky po rychlém přesunu chvíli v bolestech svíjel v brankovišti, nakonec ale zatnul zuby a v utkání pokračoval. Jenže sotva si mohl chvilku vydechnout, dostali Bruslaři po Kautově faulu přesilovkovou příležitost, v níž Godla nedosáhl na dělovku Martina Ševce, kterou možná ještě tečoval někdo z clonících hráčů – 3:1. Už o jedenáct vteřin později se ale před Krošelje prosmýkl Jaromír Jágr, jenž našel zdánlivě neexistující skulinku v brankářově výstroji a vrátil Kladno do hry – 3:2. Zanedlouho se před Boleslavským brankářem zčistajasna zjevil Brady Austin a dorážkou Zikmundova pokusu srovnal skóre – 3:3. Vyprodaný stadion s výjimkou po okraj naplněného sektoru hostujících fanoušků najednou utichl při pomyšlení na pověstné kladenské obraty.  Pak ale Bruslaři dostali k dispozici další početní převahu, kterou využil Marek Hrbas, na jehož zacloněné nahození Godla nemohl reagovat – 4:3. Hru s jedním mužem navíc si krátce nato vyzkoušeli také Rytíři. V jejich podání ale k brance nevedla. Pět a půl minuty před sirénou navíc Godla lapačkou promáchl Dlapovo nahození od červené čáry, puk se zatřepal v síti a domácí se výrazně přiblížili k tříbodovému zisku – 5:3. Zmar Rytířů dokonal tři minuty před koncem v další přesilovce Jakub Klepiš, který dostál svému příjmení, klepl do hokejky rozehrávajícího Austina a puk proklouzl až do Godlovy klece – 6:3. Kladno se tak z města automobilů vracelo s nepořízenou.

Rytíři Kladno: Godla – Austin, Nash, Lakos, Zelingr, Smetana, Barinka, Romančík – Zikmund, Stach, Jágr – J. Strnad, Machač, Redlich – O’Donnell, T. Kaut, Valský – Š. Bláha, Melka, HajnýTrenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Kurka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk, Klikorka – Skalický, Zbořil, Vondrka – Pabiška, Žejdl, Klepiš – R. Zohorna, P. Musil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: Rulík, Patera.
Branky a nahrávky: 32. Flynn (Dlapa), 38. Klikorka (Stránský, Klepiš), 43. Ševc (Klepiš), 49. Hrbas (Zbořil), 55. Dlapa (Pláněk), 56. Klepiš – 19. Valský (Jágr, Nash), 43. Jágr (Zelingr, Lakos), 47. Austin (Zikmund, Stach). Třetiny: 0:1, 2:0, 4:2. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. Střely na branku: 39:28. Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Frodl, Komárek. Diváci: 4200. Nejlepší hráči utkání: Jakub Klepiš – Jaromír Jágr.

Autor: Jaroslav Keimar – Rytíři Kladno



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově