Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který se skrýval před 12letým trestem za pobodání kvůli jointu

Novinky, jap, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté zadrželi nebezpečného Petra Sonnleitnera (36), který byl loni pravomocně odsouzen za pokus o vraždu v Rakovníku. Podle verdiktu málem ubodal jiného muže před diskotékou kvůli tomu, že si dotyčný chtěl zapálit cigaretu s marihuanou. Sonnleitner do vězení nenastoupil a před trestem se skrýval.

Foto: Policie ČR

Petr Sonnleitner výkon trestu nenastoupil

Článek

Policie zadržela odsouzeného podle zdroje Novinek v předešlých dnech v Česku, odpovídá tomu i fakt, že jeho jméno již není v databázi hledaných lidí.

Zadržení potvrdila Novinkám mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková, jejíž kolegové případ dříve vyšetřovali. Zatčení proběhlo o víkendu v Mostu v obchodním komplexu Central. Policii zavolal na linku 158 člověk, který muže poznal.

Odsouzený se podle mluvčí nejdřív snažil před policisty utéct, ale to se mu nepodařilo. „Následně pak fyzicky proti jednomu ze zasahujících policistů zaútočil. Ti ho zpacifikovali a v poutech převezli na policejní oddělení,“ upřesnila Suchánková s tím, že u něj našli zavírací nůž a plynovou pistoli, přičemž ani jednu ze zbraní nestihl díky rychlému zákroku policie použít.

Soud potvrdil 12 let za pokus o vraždu kvůli jointu, odsouzený je stále na útěku

Krimi

„V souvislosti s tímto incidentem mostečtí policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu násilí proti úřední osobě. Kromě dodání muže do výkonu trestu, kterému se vyhýbal dva roky, budou policisté zjišťovat, kde se odsouzený ukrýval a zda pobýval pouze na území České republiky, nebo ke svému ‚azylu‘ využil i jiné evropské státy,“ dodala mluvčí.

Krvavý incident, za který byl Sonnleitner odsouzen, se stal v dubnu 2017 před rakovnickou diskotékou. Sonnleitner tehdy sedmnáctkrát bodl muže dvaceticentimetrovým nožem. Napadený si chtěl půjčit zapalovač, aby si zapálil joint, tedy marihuanovou cigaretu. To vadilo několika mužům, kteří zrovna vyšli z diskotéky ven a oběť vulgárně osočovali a nazývali feťákem.

Konflikt přerostl ve strkanici, při které pak Sonnleitner muže pobodal, zraněný měl i vyhřezlá střeva.

Sonnleitner dostal dvanáctiletý trest, který potvrdil i odvolací soud, rozsudek ale padl v jeho nepřítomnosti, protože se muž před spravedlností skrýval a bylo po něm vyhlášeno pátrání. Policie před ním veřejnost varovala, že by mohl být nebezpečný. Již v minulosti měl problémy se zákonem kvůli ozbrojování například mačetou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám