Příběh svérázné slepice pokřtila Babčáková i Dušek

Byl to hodně netradiční křest knížky. Jednak proběhl v parku před Starým purkrabstvím na Vyšehradě a pak místo, aby se kniha autorky Romi Grey a ilustrátora Ondřeje Smeykala Jmenuji se Orel polila klasicky šampáněm, početní kmotři na ní „chrstli“ zrnka pšenice.

„Je to o slepici, tak čím jiným by se mělo křtít,“ vysvětlila jedna z kmoter a současně i moderátorka akce, herečka Simona Babčáková. Nové dílko je silným a edukativním příběhem slepice, která je zachráněna
z klecového chovu, dostane se k lidem, kteří mají vztah ke zvířatům a pojmenují ji Orel.

„Já už jsem měla možnost přečíst si tu knížku v předstihu a musím přiznat, že se mi velice líbila. A stejně
z ní byly nadšeny i moje děti. Mě osobně zaujal humor, který příběhy Orla provázejí a také takový smysl pro dobrodružství. Je to současný příběh současné slepice, která opravdu žila, je i o kamarádech, radosti ze života a odvaze. Podle mě je knížka Jmenuji se Orel zajímavým čtením pro celou rodinu, a kdo si jí otevře a přelouská, tak se nejen pobaví, ale hlavně poučí,“ dodala Simona Babčáková.

Velkou zásluhu na tom, že tohle dílko spatřilo světlo světa měl další, neméně známý kmotr, herec Jaroslav Dušek. „No, je to tak. Znám se s autorkou a ten příběh se mi líbil. Tak jsem ho doporučil nakladateli a je tu. Jde o krásný láskyplný příběh a také příběh o tom, že v žádné kleci se nedá žít. Prostě je i o svobodě, ale co bych dál povídal. Přečtěte si a uvidíte, “ nechal se slyšet Jaroslav Dušek.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama