Moje sladké tajemství

Zpěvačka se ptala lékařů, kolik jí ještě zbývá času

I když Naďa Urbánková (80) na přání své maminky vystudovala zdravotní školu, odjakživa ji to táhlo k umění. A protože měla opravdu talent, brzy se prosadila v pardubickém divadle a později i v Semaforu. Tři manželství skončila rozvodem Zatímco jako zpěvačce se Nadě dařilo, v soukromém životě to bylo mnohem horší.

Rozpadlo se jí první manželství s Karlem Urbánkem (89), podváděl jí dlouholetý přítel Josef Abrhám (79) a špatně dopadly i její další dvě manželství s překladatelem Janem Nemejovským (75) a lékařem Josefem Havlíkem (86).

Všechny tyto události Urbánkovou natolik zocelily, že když jí lékaři v roce 2009 diagnostikovali rakovinu obou prsů, byla připravená o svůj život bojovat. Mohla se opřít o svou dceru Přitom jako vystudovaná zdravotní sestra moc dobře věděla, že také nemusí vyhrát.

„Nehroutila jsem se, jen jsem se zcela věcně zeptala, kolik mám času,“ vyprávěla později zpěvačka, která v první chvíli pochopitelně myslela hlavně na svou dceru z druhého manželství Janu Fabiánovou (40).

Právě o svou milovanou dceru se Naďa mohla opřít, když procházela náročnou léčbou. Zpěvačka totiž přišla o oba prsy a ještě musela absolvovat osm chemoterapií a osm a dvacet ozařování. Naštěstí se brzy ukázalo, že její boj nebyl marný, a ona nad rakovinou skutečně zvítězila.

Amputace prsou nelituje Její vítězství se však neobešlo bez trvalých následků. Urbánková má následkem amputace prsou problémy s lymfatickými cestami, takže jí často otékají paže a dokonce musí nosit speciální návleky a rukavice.

Naštěstí se brzy ukázalo, že Naďa dokázala o své nelehké situaci uvažovat s humorem. „Je mi sedmdesát a to už opravdu nepotřebujete vystavovat svoje vnady,“ říkala krátce potom, co přišla o obě prsa a dodávala, že dřív měla ňadra příliš velká, a tak si často pohrávala s myšlenkou, že si je nechá zmenšit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden