Ústí nad Labem: Jednaly pracovní skupiny Strategie rozvoje města

21.10.2019 15:13

Svá druhá setkání mají za sebou pracovní skupiny, které připravují podklady v rámci zpracování nové Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období 2021-2030.

Ústí nad Labem: Jednaly pracovní skupiny Strategie rozvoje města
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Jednání pracovní skupiny „Image města jako metropole regionu“ se uskutečnilo 18. září. V následujícím týdnu se uskutečnily dvě pracovní skupiny, a to „Udržitelná mobilita“ a „Prosperita města“. Setkání pracovní skupiny „Kvalita života a soudržnost jeho obyvatel“ zakončilo druhá setkání na začátku října.

Celkově se všech čtyř pracovních skupin zúčastnilo 70 osob z řad zástupců města, politiků, zástupců soukromých i veřejných institucí, odborníků z různých oblastí a veřejnosti. Tato jednání se členy pracovních skupin trvala okolo 2 až 3 hodin. Na setkáních probíhala nejdříve diskuze k závěrům z prvních pracovních skupin a poté se každá pracovní skupina zaměřila na určité téma, které bylo primárně diskutováno. Ve skupině Image města se diskutovalo o mediálním obraze, partnerství a mezinárodní spolupráci, v Kvalitě života o sociální soudržnosti, zdravotnictví, sociální politice a bydlení ve městě, v Prosperitě města o školství, vzdělávání a univerzitě a v Udržitelné mobilitě o alternativních formách dopravy a moderních SMART řešeních.

Poslední setkání těchto pracovních skupin jsou naplánována na listopad. Po těchto jednáních se 4. 12. 2019 uskuteční projednání s veřejností. Více informací o nové strategii je na webu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem 2015-2020 v sekci STRATEGIE 2021-2030. ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…