Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Souboj Jokerů. Jared Leto se údajně snažil zabránit vzniku komiksového hitu s Joaquinem Phoenixem

Tanec na schodech. Snímek Joker (2019). Režie: Todd Philips. foto: Vertical Entertainment

LOS ANGELES - Přehnaná žárlivost je strašná věc. Platí to i o té profesionální. Herec a zpěvák Jared Leto, který si zahrál Jokera ve filmu Sebevražedný oddíl, měl pocit, že ho studio Warner Bros. podvedlo, když do chystaného sólového filmu o Jokerovi obsadilo Joaquina Phoenixe. Leto se údajně snažil produkci filmu ze všech sil zastavit.
  16:00

Jared Leto nebyl potěšený, když se dozvěděl, že studio Warner Bros. plánuje sólového Jokera natočit s Joaquinem Phoenixem, ačkoliv Letovi prakticky slíbilo, že „korunním princem zločinu“ a arcinepřítelem Batmana bude on. 

Jared Leto, Sebevražedný oddíl (Suicide Squad, 2016)
Joaquin Phoenix ve filmu Joker (vtipálek) od společnosti Warner Bros. Film by...

Jokera v nepříliš kladně přijatém filmu Sebevražedný oddíl (2016) ztvárnil právě Leto. Jeho nevýrazný herecký výkon se také stal jedním z bodů kritiky filmů, který mnozí nazývali komiksovou slátaninou. Podle magazínu The Hollywood Reporter to byl právě tento kámen úrazu, který Letovi zavřel dveře k vlastnímu sólovému filmu.

Leto údajně zašel tak daleko, že nařídil svému manažerovi Irvingu Azoffovi, aby promluvil s Warner Bros. a pokusil se přípravu filmu zastavit, což Azoff  neudělal.

Joker

K Letově obhajobě, studio Warner Bros. nevěřilo ani v úspěch Jokera s Phoenixem. Údajně schválně přisoudilo režisérovi Toddu Phillipsovi malý rozpočet 55 milionů dolarů, což na „trhák“ opravdu není mnoho. Výše zmíněný Sebevražedný oddíl měl například rozpočet 175 milionů. Hovoří se dokonce o tom, že studio doufalo v to, že Philips nad projektem kvůli malým penězům zlomí hůl. 

Z Jokera se ale místo toho stal masivní hit. Nejdříve získal hlavní cenu na filmovém festivalu v Benátkách a nyní svým šíleným smíchem baví kina. Celosvětově za něco málo přes dva týdny vydělal více než 737 milionů dolarů. Ve spojení s Phillipsovým šíleným klaunem se také mluví i minimálně o Oscarovi pro Joaquina Phoenixe. To by pravděpodobně byl poslední hřebík do rakve Letova Jokera. 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...