Možnost výběru bude platit také pro osobní a spěšné vlaky. Hejtmanství se na tom s národním dopravcem dohodlo v pondělí.

Vedení Olomouckého kraje jednalo minulý pátek s Českými drahami o slevách pro cestující na území kraje od 1. ledna 2020.

Další jednání proběhlo v pondělí 21. října, kdy došlo k dohodě, že cestující v Olomouckém kraji si od ledna příštího roku mohou opět vybrat slevu dle svého výběru a zvolit IN Kartu také pro osobní a spěšné vlaky.

Modré Regionovy postupně nahrazují žluté soupravy. Ranní křížení vlaků v Příkazech
Regionovy zmodraly. Vlaky v kraji dostávají nový vzhled, vylepší i vnitřek

V polovině tohoto týdne proběhnou další jednání hejtmanství s národním dopravcem.

„Během příštího týdne sepíšeme dodatek ke smlouvě s Českými drahami, aby občané mohli také v příštím roce podle svého výběru kombinovat obě možnosti. Nic se tedy pro ně nemění, komfort zůstává zachován,“ ujistil hejtman Ladislav Okleštěk.

Od ledna 2020 nedochází ani k omezení dopravní obslužnosti či změnám cen jízdného. 

V Olomouckém kraji bude ukončen prodej jízdních dokladů na 17 místech, například na nádraží Olomouc-město
Na menších nádražích skončí prodej jízdenek. Tady je jejich SEZNAM

Podle původního záměru, měl od ledna 2020 platit v osobních a spěšných vlacích v Olomouckém kraji výhradně tarif IDSOK, cestující by tak nově neměli možnost uplatnit slevu Českých drah poskytovanou pro držitele IN Karty.

Tato dohoda kraje s dopravcem, na kterou upozornil nedávno Deník, vzbudila mezi pravidelně dojíždějícími se slevovými kartami ČD nevoli. Hrozily jim totiž podstatně větší výdaje za dopravu.

Ilustrační foto
Nový tarif v kraji? Hlavně dražší. Ženete nás z vlaku do aut, zlobí se cestující