Opilá bezdomovkyně napadala kolemjdoucí, bez varování je bila pěstmi

  16:32
Nečekanou snůšku ran do obličeje dostali náhodní kolemjdoucí od devětadvacetileté bezdomovkyně v centru Pardubic. Opilá žena útočila během pátku a soboty minimálně čtyřikrát, v posledním případě museli strážníci oběti přivolat záchranku.

Ženu museli zpacifikovat strážníci. | foto: Městská policie Pardubice

Žena pod vlivem alkoholu nejprve tropila výtržnosti v obchodním centru. Chovala se agresivně k návštěvníkům, a tak ji ostraha vyvedla. 

Když se poté vydala na třídu Míru, už měla v patách městskou policii. Cestou stihla dát pěstí do obličeje dvěma nic netušícím lidem. Když se rozmachovala u hlavní pošty potřetí, strážníci zasáhli. 

„Šlo o nám velmi dobře známou 29letou ženu bez domova. Ta byla v pátek silně pod vlivem alkoholu, byla předána na záchytnou stanici,“ řekl mluvčí městské policie Jiří Sejkora.

Sotva žena stihla na záchytce vystřízlivět, opět se posilnila alkoholem a začala se chovat agresivně ke svému okolí.

V sobotu hodinu po poledni přijali policisté i strážníci oznámení o napadení ženy na Masarykově náměstí. Hlídky ihned věděly, kdo je pachatelkou.

Napadenou ženu, která výpad nečekala, si do péče převzala záchranná služba. Strážníci pak v krátké době v Tyršových sadech našli útočnici.

„Dechová zkouška ukázala 1,8 promile. Ženu jsme předali policistům k dalším opatřením,“ řekl Sejkora.

Autor: