Jablonec nad Nisou: Neznámá kočkovitá šelma se stále pohybuje kolem města

21.10.2019 19:02

Objevují se indicie, že se neznámá kočkovitá šelma stále vyskytuje na Prosečském hřebenu. V pondělí 21. října bylo vydáno oddělením životního prostředí a státní památkové správy jabloneckého magistrátu povolení k odlovu geograficky nepůvodního druhu. Pracovní skupina určila další postup při odlovu neznámého zvířete.

Jablonec nad Nisou: Neznámá kočkovitá šelma se stále pohybuje kolem města
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„V praxi to znamená, že primárně budeme usilovat o to, aby šelma byla odchycena živá,“ vysvětluje Martina Syručková, pracovnice oddělení krizového řízení a dodává, že k odlovu jsou oprávněni v prvé řadě myslivci, případně strážníci městské policie či příslušníci Policie ČR.

„Vydané povolení se nevztahuje na chráněnou krajinnou oblast“, sděluje pracovnice oddělení životního prostředí a státní památkové péče Lucie Vavrušková a doplňuje: „Předpokládáme, že Agentura ochrany přírody a krajiny ČR jej vydá v nejbližší době“.

Nadále upozorňujeme občany, aby byli obezřetní při pohybu ve volné přírodě. Pokud by spatřili neznámou šelmu, aby toto bezodkladně oznámili na linky 156 nebo 158. „V případě, že byste našli tělo uhynulé kočkovité šelmy, o nálezu informujte policejní složky nebo oddělení krizového řízení,“ vyzývá Syručková z jabloneckého magistrátu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…