Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pastrňák se stal hvězdou týdne v NHL, pomohlo mu k tomu sedm gólů

David Pastrňák a jeho radost z hattricku proti Chicagu. foto: ČTK

New York - Největší hvězdou uplynulého týdne v NHL byl český útočník David Pastrňák. Třiadvacetiletý hráč Bostonu vstřelil ve třech zápasech sedm gólů a přidal dvě asistence. Druhou a třetí hvězdou týdne byli zvoleni obránce John Carlson z Washingtonu a brankář Buffala Carter Hutton.
  19:28

Pastrňák v minulém týdnu vládl elitní zámořské lize jak v bodech, tak v nastřílených brankách. Ve všech třech utkáních si připsal minimálně dva body a pokaždé skóroval.

Havířovský rodák dal všechny čtyři góly Bruins při pondělní výhře 4:2 nad Anaheimem, už čtyřikrát se předtím v NHL blýskl hattrickem. Při prohře 3:4 po nájezdech s Tampou Bay měl bilanci 2+1, dalším gólem a asistencí neodvrátil porážku 3:4 po prodloužení s Torontem.

David Pastrňák sestřelil čtyřmi góly Anaheim a vstřelil tak všechny branky...
David Pastrňák střílí svůj čtvrtý gól do sítě Anaheimu.

Naposledy byl Pastrňák hvězdou týdne loni v listopadu, kdy mimo jiné v duelu s Torontem dosáhl druhého hattricku v sezoně. Letos český útočník vládne s devíti brankami v NHL střelcům, v kanadském bodování je s bilancí 9+6 čtvrtý.

Obránce Carlson byl v minulém týdnu jen o bod horší než Pastrňák, zaznamenal gól a sedm přihrávek. Hutton nedostal ve dvou zápasech ani gól a v utkání proti Los Angeles se zaskvěl 47 zákroky.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...