Z Velké Moravy až do nepaměti a zpět

Z Velké Moravy až do nepaměti a zpět

Adresa:

Jihlava, Masarykovo náměstí 57/58

Termín: 24.10.2019 26.1.2020

24říj - 26led celý den

Žánr: výstavyumění historie archeologie fotografie vysočina podzimní výstavy zimní výstavy


Výstava představuje fotografie Petra Francána doplněné o soubor velkomoravských archeologických nálezů ze sbírek Slováckého muzea v Uherském Hradišti. 

Velká Morava jako nejstarší slovanský státní útvar na našem území nepředstavuje pouze jeden ze základů naší národní identity, zanechala rovněž kulturní vliv daleko přesahující rámec střední Evropy. Je tak mimo jiné i poutem se širším slovanským světem východní a jižní Evropy. Tento odkaz, spjatý s misií věrozvěstů Cyrila a Metoděje, včetně následného působení jejich žáků, zachycuje soubor fotografií doc. Mgr. Petra Francána nazvaný Z Velké Moravy až do nepaměti a zpět. Fotografie zobrazující kulturně historické památky, v nichž se odráží cyrilometodějské dědictví, byly pořízeny na Moravě, Slovensku, v Srbsku, Bulharsku, Rumunsku, Makedonii, Albánii a Černé Hoře.

Výstavu fotografií pak doplňují archeologické nálezy zapůjčené ze sbírek Slováckého muzea v Uherském Hradišti. Vybrané předměty přibližují životní podmínky a kulturní život obyvatel Velké Moravy na našem území.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Z Velké Moravy až do...

Zámek ÚsobíZbilidy (14.7 km)

U ProkopůŘásná (24.4 km)

Resort Svatá KateřinaKaliště (26.7 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?