Někdo nastražil v Pelhřimově hřebíky do jablek či piškotů. Ohrožuje řidiče i psy

Nástrahy nejsou ve spadaném listí téměř vidět (zdroj: ČT24)

Nástrahy na silnicích v podobě hřebíků a vrutů ohrožují řidiče v Pelhřimově. V pneuservisech tam teď končí desítky aut s defektem. Řidiči nemají šanci si nástrah ve spadaném listí všimnout, hřebíky jsou totiž schované třeba v kousku jablka a vruty zase v piškotech. Nástrahy tak ohrožují i psy. Policie už po pachateli pátrá.

Už dvakrát musel s píchlým kolem do pneuservisu Radek Černý, který jezdí autem každý den. Nedaleko Agrostroje jednou najel na jablko s hřebíky, podruhé na piškot s vrutem. Nástrahy se vyskytují i v ulici Františka Hamzy.

Kvůli opravě zadní pneumatiky musela do servisu i Naďa Prokopová. Jenže hned druhý den našli s manželem na ulici další nástrahy: „Manžel honem zastavil a šli jsme všechno vysbírat.“

Nástraha v Pelhřimově
Zdroj: ČT24

Policie vyhodnocuje záběry z kamer i fotopastí

O problému se vzrušeně diskutuje i na sociálních sítích, pachatel ohrožuje také psy. „Pes většinou nekouše, ale hltá, takže tam bych to viděl jako velký problém. Pokud se to včas nebude diagnostikovat, tak na to určitě může zemřít,“ varuje veterinář Petr Vondrák.

Policisté už prozkoumávají záznamy z bezpečnostních kamer, vyhodnocují záběry z fotopastí a dostali k dispozici také záběry od lidí, kteří mají okna a zahrady hned u jedné z nejpostiženějších ulic.